«Οι Έλληνες θρηνούν και οι Τούρκοι γιορτάζουν» αναφέρει σε αφιέρωμα το Reuters

Επιμέλεια: Newsroom
«Οι Έλληνες θρηνούν και οι Τούρκοι γιορτάζουν» αναφέρει σε αφιέρωμα το Reuters
Αφιέρωμα του Reuters για τα 50 χρόνια από την μαύρη επέτειο του Αττίλα, κάνει γνωστούς τους «δύο κόσμους» που υπάρχουν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Η 50ή επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο έχει γίνει θέμα στα διεθνή Μέσα, με το Reuters να καταγράφει τι συμβαίνει σήμερα στο νησί. «Οι Έλληνες θρηνούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν», αναφέρει το διεθνές Πρακτορείο.

«Το εθνικά διχασμένο νησί είναι μια επίμονη πηγή έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες είναι και οι δύο εταίροι στο ΝΑΤΟ, αλλά βρίσκονται σε αντίθεση για πολλά ζητήματα», αναφέρει το Reuters προθέτοντας ότι οι διαφορές στα συναισθήματα έχουν καταγραφεί από την παρουσία Ερντογάν και Μητσοτάκη στην Κύπρο.

«Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε σε εορταστική στρατιωτική παρέλαση στη βόρεια Λευκωσία για τον εορτασμό της ημέρας του 1974, όταν οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση που αποκαλούν "ειρηνευτική επιχείρηση".

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι παρών στην εκδήλωση για την "βάρβαρη τουρκική εισβολή", όπως την αποκαλούν οι Έλληνες. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη την περιοχή τα ξημερώματα».