Παγώνη για Ντέμη Γεωργίου: «Όλα τα όργανα σταμάτησαν να λειτουργούν» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Παγώνη για Ντέμη Γεωργίου: «Όλα τα όργανα σταμάτησαν να λειτουργούν» (vid)
«Θεωρώ ότι μπορεί να είχε και πυρετό και άλλα συμπτώματα», ανέφερε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Summer's Cool» και αναφέρθηκε στον θάνατο της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμη Γεωργίου, η οποία πέθανε από σηπτικό σοκ μετά από βακτηριακή λοίμωξη.

«Τα βακτήρια είναι πάρα πολλά και οι συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν αυτή την κατάσταση, γιατί στην ουσία στην άτυχη αυτή κοπέλα συνέβη σηπτικό σοκ, δηλαδή πολυοργανική ανεπάρκεια. Όλα τα όργανα πλέον έφτασαν να μην λειτουργούν. Γι' αυτό είχαμε και τον θάνατο», ανέφερε.

«Αν ακούσατε από το ιστορικό. Υπήρχε μια προϊστορία. Η κοπέλα τις τελευταίες μέρες δεν αισθανόταν καλά και μάλιστα πήρε και άδεια και έμεινε στο σπίτι της. Αυτό σημαίνει ότι αν πήγαινε σε έναν γιατρό, έκανε κάποιες εξετάσεις, θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς, δεν πήγε για να δει τι συμβαίνει, παρά καθόταν σπίτι μόνο για να ξεκουραστεί. Πιστεύω ότι θα είχε και κάποια άλλα συμπτώματα. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να τα ξέρουμε», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

«Εμείς πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις που έχουν σταλεί να δούμε ποιο ήταν το μικρόβιο που έκανε το σηπτικό σοκ. Δυνατό μικρόβιο θα ήταν. Δεν θα ήταν κάτι απλό. Και βέβαια έκανε την πολυοργανική ανεπάρκεια και τον θάνατο», συμπλήρωσε.

«Τα βακτήρια δημιουργούν μια λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Δηλαδή μπαίνουν στον οργανισμό, μπαίνουν στους ιστούς καταστρέφουν τα κύτταρα και απελευθερώνουν τοξίνες. Αυτές οι τοξίνες δημιουργούν την όλη κατάσταση στα διάφορα όργανα», τόνισε.

«Θεωρώ ότι μπορεί να είχε και πυρετό και άλλα συμπτώματα στα οποία όλοι μας δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία, στην αρχή. Μάλιστα, να ξέρετε ότι πολύς κόσμος αποφεύγει να επισκέπτεται γιατρό και υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να πάει στον γιατρό. Εγώ νομίζω το ότι πήρε άδεια, αισθανόταν αυτή την καταβολή, την αδυναμία, υπήρχε κάποια βάση ότι από κει ξεκίνησε και κάτι της συνέβαινε. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, παρά μόνο από τον εργαστηριακό έλεγχο», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.