To Taste Atlas «χαρτογράφησε» τα ελληνικά νησιά με τα παραδοσιακά τους προϊόντα

Επιμέλεια: Newsroom
To Taste Atlas «χαρτογράφησε» τα ελληνικά νησιά με τα παραδοσιακά τους προϊόντα
Το Taste Atlas έφτιαξε ένα διαφορετικό χάρτη με τα νησιά του Αιγαίου και τα παραδοσιακά τους προϊόντα, με σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες για τα νόστιμα ελληνικά φαγητά και ποτά.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα φιλοξενεί το Taste Atlas για την Ελλάδα και τα παραδοσιακά φαγητά και ποτά των νησιών στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η λίστα του Taste Atlas έχει ξεχωρίσει μερικά νησιά στο Αιγαίο, παρουσιάζοντας ένα ή περισσότερα φαγητά και ποτά για τα οποία ξεχωρίζουν. Το φιστίκι Αιγίνης για παράδειγμα, είναι ένα από τα φαγητά που ξεχωρίζει και τα βάζει στον γευστικό χάρτη του. Από τα Κύθηρα έχουν επιλέξει τους ροζέδες που είναι ένα κλασικό γλυκό γάμου και τη φατουράδα, το παραδοσιακό λικέρ της περιοχής.

Αν και όπως δείχνει ο χάρτης, τα περισσότερα νησιά που έχουν επιλέγει, έχουν ένα μόνο φαγητό, η Κρήτη έχει τα περισσότερα με πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκο, σοφεγάδα, γραβιέρα και μυζηθρόπιτα να είναι στον χάρτη. Άλλα νησιά που υπάρχουν στον χάρτη που ακολουθεί, είναι η Χίος, η Λέσβος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Σίφνος ενώ η λίστα έχει κι άλλα.