Τουρίστας έπαθε «πλάκα» με το χαλί που τον περίμενε στο ξενοδοχείο: Ο έξυπνος λόγος πίσω από τη ψευδαίσθηση

Newsroom
Τουρίστας έπαθε «πλάκα» με το χαλί που τον περίμενε στο ξενοδοχείο: Ο έξυπνος λόγος πίσω από τη ψευδαίσθηση
Μια φωτογραφία με ένα περίεργο χαλί που μοιράστηκε ένας τουρίστας στο Reddit έγινε viral και όλοι ρωτούν γιατί ένα ξενοδοχείο είχε υιοθετήσει μια οπτική ψευδαίσθηση στα πατώματά του.

Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι επισκέπτες που προσπαθούν να κοιμηθούν - ενοχλούνται ιδιαίτερα από τη φασαρία στους διαδρόμους και κυρίως από το τρέξιμο των παιδιών και των μεθυσμένων νεαρών.

Ωστόσο, ένα ξενοδοχείο φαίνεται να έχει λάβει δραστικά μέτρα για να περιορίσει τέτοιου είδους διαταραχές - τοποθετώντας στους διαδρόμους ένα περίεργο χαλί. Ένας τουρίστας που βρέθηκε σε αυτό το ξενοδοχείο το εντόπισε, το ανέβασε στο Reddit και εξήγησε τον λόγο ύπαρξης του.

Λοιπόν, το συγκεκριμένο χαλί αποτρέπει τους ανθρώπους από το να τρέχουν πάνω-κάτω στους διαδρόμους. Οι διαμορφωμένες γραμμές του δίνουν στους επισκέπτες μια αίσθηση αποπροσανατολισμού - κάνοντας το δάπεδο να μοιάζει σαν να μην είναι μια επίπεδη επιφάνεια.

Ένας τύπος έγραψε: «Αποτρεπτικό της ταχύτητας για τα παιδιά». Ο σχεδιασμός έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη του Reddit, ο οποίος πρόσθεσε: «Περπάτησα σε αίθουσες ξενοδοχείων που είχαν αυτό... με έκανε να περπατάω αρκετά αργά και να διακόπτω τη συζήτησή μου. Είναι αποτελεσματικό στο να κρατάει πιο ήσυχες τις αίθουσες και από το να κρατάει τα παιδιά από το να τρέχουν».

χαλι