Αεροσυνοδός εξηγεί γιατί πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου οι επιβάτες στο αεροπλάνο

Επιμέλεια: Newsroom
Αεροσυνοδός εξηγεί γιατί πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου οι επιβάτες στο αεροπλάνο
Τι συμβουλεύει τους επιβάτες να κάνουν στα μεγάλα ταξίδια με αεροπλάνο.

Μια έμπειρη αεροσυνοδός αποκάλυψε τον σημαντικό λόγο που πρέπει οι επιβάτες να φορούν γυαλιά ηλίου στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με όσα λέει, αυτό ισχύει κυρίως για τα μεγάλα ταξίδια και όχι για εκείνα που έχουν διάρκεια π.χ. μιας ώρας από τα οποία παθαίνει κάποιος το γνωστό jet lag.

Η αεροσυνοδός Maddison Purdy μίλησε στο Cult Beauty δίνοντας συμβουλές για το πως μπορεί να ξεπεράσει κάποιος το jet lag, ώστε να αισθάνεται φρέσκος, επιτρέποντας στο σώμα να προσαρμοστεί σε μια νέα ζώνη ώρας χωρίς προβλήματα.
Μία από τις κορυφαίες συμβουλές της Maddison είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου σε ένα συγκεκριμένο μέρος του ταξιδιού.

«Αν ο προορισμός σας είναι μπροστά από τη ζώνη ώρας σας, το να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά την άφιξή σας μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση για να αποκλείσετε την υπερβολική έκθεση στο φως της ημέρας», εξήγησε.

«Τα πληρώματα πτήσης προτείνουν πάντα να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας από το αεροδρόμιο προς το κατάλυμά σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να προσαρμοστεί στην τοπική ώρα και να χαλαρώσει στη νέα κατάσταση χωρίς να καταπονήσετε τα μάτια σας», αναφέρει.