Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Η εξήγηση πίσω από τον ημίγυμνο άνδρα που δίχασε τους θεατές στην Τελετή Έναρξης

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Η εξήγηση πίσω από τον ημίγυμνο άνδρα που δίχασε τους θεατές στην Τελετή Έναρξης
O Philippe Katerine τράβηξε την προσοχή όλων χθες (26/07) κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλος ο κόσμος που παρακολούθησε την Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, διχάστηκε από το θέαμα που παρουσίασαν οι Γάλλοι στις όχθες του Σηκουάνα.

Είχαμε τη συγκλονιστική εμφάνιση της Celine Dion, την περίεργη παράσταση της Lady Gaga και το ξεχωριστό γαλλικό heavy-metal συγκρότημα Gojira. Ωστόσο, υπήρξε μια στιγμή που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Αυτή ήταν, φυσικά, ο παράξενος ημίγυμνος άντρας που τραγουδούσε πάνω σε μια πιατέλα με φρούτα.

Φυσικά, οι αντιδράσεις όλων στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο γλέντι ήταν ξεκαρδιστικές, αλλά κανείς δεν φάνηκε να μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί υπήρχε ένας άνδρας βαμμένος μπλε που τραγουδούσε σε μια φρουτοσαλάτα;

Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο μπλε άνδρας είναι στην πραγματικότητα ο 55χρονος Γάλλος τραγουδοποιός Philippe Katerine, ο οποίος έγινε γνωστός στη Γαλλία τη δεκαετία του 2000, με την πιασάρικη χορευτική μουσική του.

Στην Τελετή Έναρξης, τραγούδησε το «Nu», που μεταφράζεται ως «γυμνός», γεγονός που εξηγεί πολλά πράγματα από τη σκηνική παρουσία.

Η ίδια η παράσταση υποτίθεται ότι ήταν εμπνευσμένη από τον ελληνικό θεό του κρασιού και του γλεντιού, τον Διόνυσο.

Ενώ ο θεός ενσαρκώνει τη γονιμότητα, τη δημιουργικότητα, το θέατρο και τον έρωτα, στις αναπαραστάσεις του ο Διόνυσος πήγαινε μπροστά πάνω σε ένα άρμα που το σέρνουν τίγρεις. Γύρω του προχωρούσαν οι θίασοι, δηλαδή τα τάγματα των μαινάδων, χτυπώντας κύμβαλα, χορεύοντας ξέφρενους χορούς.

Εν τω μεταξύ, για την επιλογή του μπλε χρώματος, μόνο ο Katerineγνωρίζει, καθώς δεν ακολουθεί τη μυθολογία.

1