Το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.500 μέτρων και απαιτεί πεζοπορία 5 ωρών: Η θέα σε αποζημιώνει

Επιμέλεια: Newsroom
Το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.500 μέτρων και απαιτεί πεζοπορία 5 ωρών: Η θέα σε αποζημιώνει
Το Margherita Hut είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για να μείνετε- είναι ένας τρομερός προορισμός γεμάτος ιστορία και περιπέτεια.

«Σκαρφαλωμένο» στα απίστευτα 4.500 μέτρα σε ένα ιταλικό βουνό βρίσκεται ένα από τα πιο απομακρυσμένα ξενοδοχεία του κόσμου.

Για να κάνουν check-in στο Margherita Hut, οι γενναίοι εξερευνητές πρέπει να μη φοβούνται τα ύψη και να είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για να αντέξουν ένα επίπονο πεντάωρο οδοιπορικό.

1

Το Margherita Hut, ή Rifugio Margherita στα ιταλικά, βρίσκεται στην Punta Gnifetti και προσφέρει κυριολεκτικά εκπληκτική θέα.

Αυτό το απομακρυσμένο καταφύγιο, που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Μαργαρίτα της Σαβοΐας, η οποία το επισκέφθηκε το 1893, προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία για τους ορειβάτες που εξερευνούν τα υψηλά ύψη των ιταλικών Άλπεων.

Το Margherita Hut βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα, με την ίδια την καλύβα να βρίσκεται σταθερά στην ιταλική πλευρά, και υπόσχεται όχι απλώς μια διαμονή, αλλά μια περιπέτεια.

Η πρόσβαση στο Margherita Hut δεν είναι απλή υπόθεση. Η ίδια η καλύβα προσφέρει βασικές ανέσεις σχεδιασμένες για να υποστηρίξουν όσους κάνουν την επίπονη ανάβαση. Τα καταλύματα είναι τύπου κοιτώνα και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 70 άτομα.

Οι κοινόχρηστοι κοιτώνες διαθέτουν βασικά κλινοσκεπάσματα, αν και συνιστάται να έχετε μαζί σας έναν προσωπικό υπνόσακο για περισσότερη ζεστασιά.

Τα γεύματα είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, με τις εγκαταστάσεις εστίασης της καλύβας να παρέχουν πλούσιο σε ενέργεια φαγητό για να τροφοδοτήσουν τους ορειβάτες για το απαιτητικό ταξίδι. Και ως γνήσιος ιταλικός προορισμός, σερβίρουν φυσικά πίτσα.

Πέρα από το ρόλο του ως καταφύγιο για τους ορειβάτες, η καλύβα Margherita λειτουργεί επίσης ως επιστημονικός ερευνητικός σταθμός, εξοπλισμένος με όργανα για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών και ατμοσφαιρικών συνθηκών σε μεγάλο υψόμετρο.