Μια νέα «γλώσσα» εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες

Επιμέλεια: Newsroom
Μια νέα «γλώσσα» εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η «νεα» διάλεκτος, γνωστή ως «Αγγλικά του Μαϊάμι», είναι μια μορφή της αγγλικής γλώσσας με ισπανική επιρροή.

Μια νέα διάλεκτος έχει εμφανιστεί σε ορισμένα μέρη του Μαϊάμι λόγω της πολιτιστικής ανάμειξης μεταξύ των ισπανόφωνων και των αγγλόφωνων.

Η ξεχωριστή αυτή διάλεκτος είναι μια μείξη της αγγλικής γλώσσας με ισπανική επιρροή, η οποία γεννήθηκε από ανθρώπους που μεταναστεύσαν στη Νότια Φλόριντα από ισπανόφωνες χώρες.

Το Μαϊάμι, που θεωρείται μία από τις πιο δίγλωσσες πόλεις των ΗΠΑ, αποτελείται κατά πλειοψηφία από ισπανόφωνο και λατινοαμερικάνικο πληθυσμό. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ισπανικές γλώσσες αναμείχθηκαν με τα αμερικανικά αγγλικά, με αποτέλεσμα μια νέα διάλεκτο που αποτελείται από τις δικές της εκφράσεις και λέξεις.

Οι γλωσσολόγοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Μαϊάμι δήλωσαν ότι η γλωσσική αυτή εξέλιξη είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ανθρώπινες γλώσσες αλλάζουν συνεχώς μορφή ανάλογα με τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες.

«Όλες οι λέξεις, οι διάλεκτοι και οι γλώσσες έχουν μια ιστορία», δήλωσε στο IFLScience ο καθηγητής Phillip M. Carter, διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπιστικών Επιστημών σε Αστικό Περιβάλλον στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Αυτή η νέα διάλεκτος παίρνει πτυχές των ισπανικών ρητών και τις μεταφράζει απευθείας στα αγγλικά, διατηρώντας παράλληλα την υπάρχουσα ισπανική δομή της φράσης. Αυτό είναι γνωστό ως calque.