TikToker υποστηρίζει ότι βρήκε το «παλαιότερο μήνυμα του κόσμου» σε μπουκάλι: Ξεβράστηκε μετά από 150 χρόνια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
TikToker υποστηρίζει ότι βρήκε το «παλαιότερο μήνυμα του κόσμου» σε μπουκάλι: Ξεβράστηκε μετά από 150 χρόνια (vid)
Η TikToker υποστηρίζει ότι έκανε έρευνα και σύμφωνα με αυτήν το μπουκάλι ήταν στην θάλασσα από το 1876.

Πολλά είναι τα αντικείμενα που μπορεί να ξεβράσει η θάλασσα, ωστόσο τα μπουκάλια είναι από τα πιο συνηθισμένα. Έτσι, μια tiktoker υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το παλαιότερο μήνυμα σε ένα μπουκάλι, το οποίο -όπως λέει- είναι από το 1876.

Αρχικά, η χρήστης του TikTok @asmythco ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει το μπουκάλι.

@asmythco Message in the bottle update! The boat Yacht Neptune found! How far ot traveled! #messageinabottle #fypシ゚viral @newspaperscom ♬ original sound - A Smyth Co

«Βρήκα ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι στην παραλία στις 3 Ιουλίου. Το σημείωμα μέσα έλεγε το γιοτ Neptune στα ανοιχτά του Ατλαντικού Νιου Τζέρσεϊ, 6 Αυγούστου. Το εξωτερικό του μπουκαλιού γράφει Barr and Brother Philadelphia», αναφέρει.

Όπως λέει η ίδια, αν και αρχικά θεωρούσε πως είναι πιθανό το μπουκάλι να είναι από το 1976 στην θάλασσα, τελικά -όπως υποστηρίζει- μετά από έρευνα που έκανε ανακάλυψε πόσο παλιό είναι.

Τόνισε πως με την βοήθεια ενός ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, αλλά κι από ένα γκρουπ στο reddit με παλιά μπουκάλια, ανακάλυψε πως το πιο πιθανό το μπουκάλι να υπάρχει στην θάλασσα από το 1876 παρά από το 1976.

@asmythco Was it Captain Sam? #messageinabottle #fypシ゚viral @newspaperscom ♬ original sound - A Smyth Co

Σε ένα άλλο βίντεο, η χρήστης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε και συνειδητοποίησε από ποια χρονιά ήταν το μπουκάλι.

Βρίσκοντας ένα ψηφιακό αντίγραφο μιας εφημερίδας από το 1874, ανακάλυψε ένα άρθρο που προαναγγέλλει την κατασκευή ενός γιοτ.

@asmythco The message in a bottle mystery conitnues ##messageinabottle##historytok@@The Philadelphia Inquirer@@newspaperscom ♬ original sound - A Smyth Co

Όπως λέει στο βίντεό της: «Το ρεπορτάζ της 24ης Απριλίου 1874 έλεγε ότι: "Ο καπετάνιος Σάμιουελ Γκέιλ, από το Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ, μόλις είχε κατασκευάσει ένα υπέροχο γιοτ, το οποίο έχει βαφτίσει "Ποσειδώνα" από το όνομα του Neptune Club αυτής της πόλης"».

@asmythco I found a message in a bottle! #messageinabottle #corsonsinlet #oceancity #asmythco ♬ original sound - A Smyth Co

Οι άνθρωποι στα social media απλά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό το εύρημα και σχολίασαν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα τότε.

Στη συνέχεια είπε «κοιτάξτε την ημερομηνία», δείχνοντας στην οθόνη ότι το μπουκάλι πιθανότατα θα ήταν πριν από το 1900.

«Αυτό το κάνει το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που βρέθηκε ποτέ», τόνισε σε ένα από τα βίντεό της.