Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Οι οργισμένες αντιδράσεις «έριξαν» το επίσημο video της Τελετής Έναρξης

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Οι οργισμένες αντιδράσεις «έριξαν» το επίσημο video της Τελετής Έναρξης
Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στα social media, το video από την Τελετή Έναρξης στο Παρίσι «εξαφανίστηκε» από το επίσημο κανάλι στο Youtube.

Το επίσημο βίντεο της Τελετής Έναρξης του Παρισιού 2024 φαίνεται να έχει διαγραφεί από τον λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αντιδράσεις των θεατών αυξάνονται σε όλο τον κόσμο- με τους χρήστες στα social media να συρρέουν για να επαινέσουν την επίδειξη της Αθήνας 2004, η οποία παραμένει στο κανάλι.

Οι χρήστες στο Twitter παρατήρησαν ότι βίντεο από την Τελετή Έναρξη έχει «πέσει» και τώρα υπάρχει μια κενή μαύρη οθόνη που αναφέρει «αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο».

Εν τω μεταξύ, η Τελετή φαίνεται να μην υπάρχει στο επίσημο κανάλι στο YouTube - παρά το γεγονός ότι υπάρχει κάλυψη των αγώνων τόσο πριν όσο και μετά την τελετή.

1

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κανάλι είναι διαθέσιμες οι πλήρεις εκδόσεις των Τελετών για την Αθήνα 2004, το Λονδίνο 2012, το Ρίο 2016, το Πεκίνο 2022,ακόμη και το Ναγκάνο 1998.

Αυτή εξέλιξη έρχεται μετά τις ραγδαίες αντιδράσεις για την Τελετή Έναρξης που χαρακτηρίστηκε ως η «χειρότερη όλων των εποχών» και προκάλεσε σάλο στα social media, καθώς διεξήχθη εν μέσω απαράδεκτων καιρικών συνθηκών.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως για τη... διαφορετικότητά της και τις εικόνες που ταξίδεψαν απ' άκρου εις άκρον του πλανήτη, με την «αναπαράσταση» του Μυστικού Δείπνου από drag queens και από έναν «γυμνό μπλε άνθρωπο» -τη γαλλική εκδοχή για τον αρχαίο θεό Διόνυσο- να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη πολεμική.

Οι αντιδράσεις, μάλιστα, δεν περιορίστηκαν στα social media, αλλά έφτασαν μέχρι και στο... κατώφλι της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, η οποία, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη βαθιά λύπη της για τον «χλευασμό της Χριστιανοσύνης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από αυτές τις σκηνές» σημείωνε η ίδια ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ιδεολογικές προκαταλήψεις λίγων καλλιτεχνών».