«Οι millennials ίσως να θυμούνται τα modems»: Πλάνα από το 1984 δείχνουν πώς γινόταν η αποστολή των email (vid)

«Οι millennials ίσως να θυμούνται τα modems»: Πλάνα από το 1984 δείχνουν πώς γινόταν η αποστολή των email (vid)
Βίντεο από το 1984 που εξηγεί πώς να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έκανε τη gen Z να ρωτάει τι είναι το μόντεμ.

Μπορεί σήμερα να παραπονιόμαστε για τον όγκο των email που λαμβάνουμε, και ίσως αυτό να οφείλεται στο πόσο εύκολο είναι σήμερα να στείλουμε ένα email καθώς απαιτεί μόνο μερικά κλικ στο smartphone, ωστόσο, το μακρινό 1984 τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.

Ένα αρκετά παλιό βίντεο έχει ξαναγίνει viral στο διαδίκτυο και δείχνει πόσο πιο περίπλοκο ήταν να στείλεις ένα email πριν από 40 χρόνια, χρησιμοποιώντας το σύστημα Prestel.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αν θέλατε να στείλετε ένα email το 1984, έπρεπε πρώτα να... τηλεφωνήσετε στον υπολογιστή...

Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να περιμένει αρκετή ώρα, μέχρι να επικοινωνήσουν οι δύο υπολογιστές. Αφού γινόταν η σύνδεση στο δίκτυο Micronet - μια μετεξέλιξη του δικτύου Prestel και μια πρώιμη μορφή του σημερινού url - έπρεπε να αναζητήσει μια συγκεκριμένη σελίδα για email και εν συνεχεία να πληκτρολογήσει το μήνυμα του.

Αυτό που φάνηκε να μπερδεύει τους περισσότερους νερούς χρήστες του διαδικτύου ήταν όταν ο τύπος στο βίντεο συνέδεσε ένα καλώδιο με το μόντεμ, με αρκετούς να ρωτάνε στα σχόλα: «Τι είναι το μόντεμ;».

@gloss How to send an email in 1984. 📞〰️ ✉️ #fyp #foryou #internet #computers #email ♬ original sound - GLOSS

«Οι millennials ίσως να θυμούνται τα modems, αλλά οι gen Z δεν τα ξέρει σίγουρα», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Κυριολεκτικά κλαίω γνωρίζοντας ότι το 80% όλων των millennials δεν έχουν ιδέα τι είναι το modem».

Άλλοι χρήστες εξεπλάγησαν από το πόσο περίπλοκη ήταν η διαδικασία αποστολής ενός email.