Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι θεατές έπαθαν «πλάκα» όταν ανακάλυψαν πού πραγματικά κολυμπούν οι αθλητές

Κώστας Μιχαήλ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι θεατές έπαθαν «πλάκα» όταν ανακάλυψαν πού πραγματικά κολυμπούν οι αθλητές
Στο στάδιο που μόλις τον Μάιο η Taylor Swift είχε πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία, σήμερα διεξάγονται οι αγώνες κολύμβησης.

Έχει γίνει μεγάλος «ντόρος» γύρω από το πού θα διεξαχθούν οι αγώνες κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον βρώμικο και επικίνδυνο Σηκουάνα να έχει αναδειχθεί σε πονοκέφαλο για τους Γάλλους.

Μετά τις έντονες καταιγίδες του Σαββατοκύριακου, φαίνεται πως τα όμβρια ύδατα της πόλης και ανεπεξέργαστα λύματα κατέληξαν στον ποταμό Σηκουάνα, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται ξανά σε μία κατάσταση ακραίας και επικίνδυνης μόλυνσης με το μέλλον των αγώνων να είναι αβέβαιο.

Ευτυχώς για τους περισσότερους αθλητές, μόνο ο μαραθώνιος της κολύμβησης και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου έχουν προγραμματιστεί να λάβουν μέρος στον Σηκουάνα.

Συνεπώς, οι υπόλοιποι κολυμβητές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αφού θα αγωνιστούν σε ένα στάδιο στα δυτικά προάστια του Παρισιού. Πιο συγκεκριμένα, στο La Défense Arena.

Ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες, κανείς δεν περίμενε ότι το Paris La Défense Arena που βρίσκεται στο καταπράσινο Ναντέρ, θα φιλοξενούσε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μετατροπή του Paris La Défense Arena σε Ολυμπιακό χώρο δεν ήταν εύκολη υπόθεση, με τα πλάνα της... μεταμόρφωσης να έχουν πλέον αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να προκαλούν δέος

Το έργο ανέλαβε η Myrtha Pools, η οποία ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα εντυπωσιακό time-lapse των εργασιών.

Η μετατροπή ενός γηπέδου ράγκμπι και μιας αίθουσας συναυλιών σε ολυμπιακό κολυμβητήριο είναι αναμενόμενα τόσο δύσκολη όσο ακούγεται, με το έργο να διαρκεί περίπου 40 ημέρες.

Κατά τη μετατροπή, οι προσωρινές πισίνες τοποθετήθηκαν στην κορυφή του τεχνητού γηπέδου της ομάδας ράγκμπι Racing 92, με εννέα σειρές καθισμάτων να έχουν αφαιρεθεί για να δημιουργηθούν δύο πισίνες 50 μέτρων - μία για προπόνηση και μία για αγώνες.

Μιλώντας για τη μεταμόρφωση σε δελτίο Τύπου, ο υπεύθυνος εκδηλώσεων της La Defense Denis Navizet χαρακτήρισε τη μεταμόρφωση «τεχνικό και αρχιτεκτονικό κατόρθωμα», λέγοντας: «Συνολικά, είχαμε 60 ημέρες για να κατασκευάσουμε αυτό το εξαιρετικά ελκυστικό κολυμβητήριο.