Πώς έγινε η σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από τη Χαλκίδα: Η κίνηση που έσωσε τους δύο μηχανοδηγούς

Newsroom
Πώς έγινε η σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από τη Χαλκίδα: Η κίνηση που έσωσε τους δύο μηχανοδηγούς
Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στον οδηγό του φορτηγού που συγκρούσθηκε με τρένο στην Αυλίδα αργά το μεσημέρι της Τρίτης (30/07), με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρώς τρεις άνθρωποι, ανάμεσα σε εκείνους δύο παιδιά.

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο με το τρένο στην Αυλίδα το απόγευμα της Τρίτης (30/7). Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που έδειξε ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από το περιστατικό τρεις είναι οι τραυματίες ωστόσο, κανενός εκ των τριών η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς τόσο ο ένας ενήλικας όσο και οι δύο ανήλικοι φέρουν ελαφρά τραύματα.

Πριν από λίγο, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το το σοβαρό ατύχημα από τον διευθύνοντα σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη.

Ο κ. Τερεζάκης, μιλώντας στην κάμερα του Orange Press Agency, σημείωσε ότι μια κίνηση έσωσε τη ζωή των δυο μηχανοδηγών, οι οποίοι φαίνεται ότι χειρίστηκαν με επαγγελματισμό το απρόσμενο συμβάν, όταν δηλαδή είδαν τη νταλίκα να έχει πέσει ουσιαστικά στις γραμμές.

Όπως εξήγησε, το ατύχημα έγινε σε καμπύλο τμήμα της γραμμής (στροφή) «και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το εμπόδιο σε σχετικά μικρή απόσταση. Έκαναν χρήση της ακαριαίας πέδης.

Υπολόγισαν ότι θα σταματούσαν στη νταλίκα, όμως πίσω από τη νταλίκα κρυβόταν το κοντέινερ που έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά. Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησε την καμπίνα των μηχανοδηγών στο δεξί μέρος και εκείνοι, έξυπνα ενεργώντας, πήγαν στο αριστερό μέρος της καμπίνας και σώθηκαν».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, έχει ειδοποιηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), στον οποίον -όπως και στη ΡΑΣ- θα παραδοθούν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του τρένου, δηλαδή ο ταχογράφος, ώστε να δουν την ταχύτητα την απόσταση πέδησης.

1

Στη συνέχεια θα εκδοθεί το πόρισμα.

Ο κ. Τερεζάκης τόνισε ότι βάσει του προγράμματος, η ταχύτητα θα έπρεπε να είναι στα 60 χιλιόμετρα ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι το τρένο πήγαινε με μικρότερη ταχύτητα και ότι και οι δυο οδηγοί είναι σοκαρισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους.