Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλοι αναρωτιούνται αν η Σιμόν Μπάιλς με ύψος 1,42 μ. μπορεί να καρφώσει σε μπασκέτα (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλοι αναρωτιούνται αν η Σιμόν Μπάιλς με ύψος 1,42 μ. μπορεί να καρφώσει σε μπασκέτα (vid)
Η σπουδαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έχει καθηλώσει τους πάντες με το εξωπραγματικό πρόγραμμα της.

Η ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε χθες (30/7) το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πρόγραμμα των γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, με τη Σιμόν Μπάιλς να γνωρίζει καθολική αποθέωση από το κοινό που την παρακολούθησε.

Αυτό ήταν ο 5ο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την καταπληκτική 27χρονη γυμνάστρια η οποία επέστρεψε στην κορυφή μετά τα 4 χρυσά στους Αγώνες του Ρίο, καθότι στο Τόκιο είχε πάρει το αργυρό στο ομαδικό και ένα χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιταλίδες που έκαναν εξαιρετικές εκτελέσεις στις ασκήσεις τους, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν ξανά οι Βραζιλιάνες κατακτώντας το χάλκινο. Στον αντίποδα, απογοήτευσε η ομάδα της Κίνας που αν και ήταν απ’ τα φαβορί για τα μετάλλιο κατετάγη μόλις στην 6η θέση.

Η 27χρονη Μπάιλς και οι συμπαίκτριές της εντυπωσίασαν και στα τέσσερα αγωνίσματα στο άλμα, το μονόζυγο, τη δοκό ισορροπίας και τις επιδείξεις εδάφους.

Η εξωπραγματική επίδοση της Μπάιλς στο έδαφος έκανε όλους τους θεατές να αναρωτηθούν στα social media αν με ύψος 1,42 μέτρα μπορεί να φτάσει τη στεφάνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελικού της προγράμματος στο έδαφος, φάνηκε να πηδάει στα 3,5 μέτρα! Η κορυφή της στεφάνης είναι 3,05 μέτρα πάνω από το έδαφος. Συνεπώς, όλοι αναρωτιούνται αν μπορεί η Σιμόν Μπαίλς να καρφώσει;

Κάνοντας τις πολύ απλές μαθηματικές πράξεις, ναι, η Μπαίλς θα μπορούσε θεωρητικά να «καρφώσει» μια μπάλα του μπάσκετ αν πηδάει τόσο ψηλά.

Αλλά ένα πράγμα που φαίνεται να ξεχνούν όσοι το πιστεύουν αυτό, είναι ότι το πάτωμα στο οποίο εκτελούν το πρόγραμμα τους όλες οι γυμνάστριες είναι πιο ελαστικό. Αυτό γίνεται για να δώσει στις γυμνάστριες μια επιπλέον ώθηση στα άλματά τους και για να αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς .

Έτσι, παρόλο που η Μπαίλς μπορεί να πηδήξει εξωφρενικά ψηλά με τη βοήθεια του δαπέδου, στα σκληρά και ξύλινα παρκέ του μπάσκετ δεν θα είχε την ίδια τύχη...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image