New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ

New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
Η Μέση Ανατολή «φλέγεται», μετά τις δολοφονίες τόσο του ηγέτη της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όσο και του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φέρεται να διέταξε επίθεση στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times.

Οι Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εντολή, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τις δολοφονίες ανώτατων στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ο Χαμενεΐ έδωσε την εντολή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης, λίγο αφότου η Τεχεράνη ανακοίνωση πως ο Χανίγια είχε σκοτωθεί

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους, διότι δεν είχαν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για το πώς θα αντιδράσει το Ιράν στη δολοφονία Χανίγια, και αν θα αξιολογήσει την επίθεσή του προκειμένου να αποφύγει την κλιμάκωση με το Ισραήλ και τους συμμάχους του..