«Η Ακρόπολη είναι μια θεοποιημένη οικοδομή»: Έντονες αντιδράσεις για τα απαξιωτικά σχόλια Βρετανού τουρίστα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Η Ακρόπολη είναι μια θεοποιημένη οικοδομή»: Έντονες αντιδράσεις για τα απαξιωτικά σχόλια Βρετανού τουρίστα (vid)
Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το βίντεο που δημοσίευσε ένας τουρίστας από την Βρετανία εκφράζοντας τα παράπονα του για τον αρχαιολογικό χώρο.

Η επίσκεψη ενός Βρετανού τουρίστα στην Ακρόπολη δεν πήγε όπως περίμενε, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok.

Ο τουρίστας, φανερά απογοητευμένος, κατηγόρησε σχεδόν τα πάντα για την απογοητευτική του εμπειρία και δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί τους κανόνες που ισχύουν για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

@peakedteaviews Kicked out of Acropolis in Athens Greece #greece #athens ♬ original sound - PeakedTeaViews

Στο βίντεο, ο τουρίστας εμφανίζεται εμφανώς ενοχλημένος, πιθανότατα λόγω των νουθεσιών από τους υπαλλήλους του χώρου σχετικά με την απρόσεκτη συμπεριφορά του. Επιπλέον, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνεχιζόμενες εργασίες συντήρησης στον ιστορικό χώρο.

Τα παράπονά του δεν σταμάτησαν εκεί. Φαινόταν γενικά ενοχλημένος από τις προσπάθειες αποκατάστασης, τις οδηγίες και τα μονοπάτια που έχουν σχεδιαστεί για τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών, τα οποία τον εμπόδιζαν να κόψει δρόμο. Κάποια στιγμή, έφτασε στο σημείο να αναφερθεί απαξιωτικά στην Ακρόπολη ως «θεοποιημένο κτίριο χωρίς λόγο».

Το βίντεο συγκέντρωσε γρήγορα πολυάριθμα σχόλια, με πολλούς θεατές να επικρίνουν τη συμπεριφορά του. Τα σχόλια κάτω από το βίντεο υπογράμμισαν την έλλειψη σεβασμού του για τον ιστορικό χώρο και τη σημασία της τήρησης των κανόνων που αποσκοπούν στη διατήρηση της ακεραιότητάς του.