Το πιο θανατηφόρο φαγητό: Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μόνο με μία μπουκιά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το πιο θανατηφόρο φαγητό: Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μόνο με μία μπουκιά (vid)
Ένα φαγητό που είναι αρκετά γνωστό στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος.

Μια λιχουδιά που χαρακτηρίζεται ως «το γεύμα του θανάτου» από τους ειδικούς υγείας θα μπορούσε να σας προκαλέσει θανατηφόρο καρκίνο του ήπατος μετά από μία μόνο μπουκιά.

Οι καλοφαγάδες θα γνωρίζουν ήδη ότι η κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι περισσότερο γνωστή για την ανάμειξη ισχυρών αρωματικών συστατικών με συστατικά όπως το ταμαρίντο και το λεμονόχορτο. Αυτό το φτηνό φαγητό φέρεται να ευθύνεται για περίπου 20.000 θανάτους ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι αποτελείται από κιμά ωμού ψαριού, χυμό λεμονιού, βότανα και μπαχαρικά, αυτή το φαγητό σερβίρεται ως σαλάτα. Koi Pla είναι το όνομα αυτού του θανατηφόρου πιάτου και υποστηρίζεται ότι εκατομμύρια άνθρωποι το τρώνε τακτικά κάθε χρόνο. Αλλά δεν είναι το είδος του ωμού ψαριού από το οποίο παρασκευάζεται το γεύμα που προκαλεί καρκίνο του ήπατος.

Δυστυχώς, αναφέρεται ότι τα ψάρια του πιάτου προέρχονται από μια υδάτινη μάζα στην περιοχή του Μεκόνγκ. Το νερό από το οποίο εκτρέφονται αυτά τα ψάρια περιέχει παρασιτικούς πλατύσκουλους. Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιατρικής, αυτά τα πλατυσκώληκες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των χοληφόρων οδών και γι' αυτό η Ανατολική Ασία φέρεται να έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα χολαγγειοκαρκινώματος (CCA) στον κόσμο.