Ειδικοί αποκαλύπτουν ποιο αντικείμενο δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία

Επιμέλεια: Newsroom
Ειδικοί αποκαλύπτουν ποιο αντικείμενο δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία
Ειδικοί αποκάλυψαν το αξεσουάρ που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για το πιστολάκι των μαλλιών στα ξενοδοχεία. Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ χαρακτηρίζοντάς ως «εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων και μυκήτων». Σύμφωνα με την Jacqui McIntosh, η χρήση ενός μολυσμένου σεσουάρ μπορεί να εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των μαλλιών.

«Η χρήση ενός στεγνωτήρα μαλλιών γεμάτου βακτήρια και μικρόβια ενέχει κινδύνους για την υγεία και μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία των μαλλιών σας», εξήγησε η McIntosh στη Mirror. Η σκόνη, η μούχλα και τα συντρίμμια, που είναι συνηθισμένα στα σεσουάρ, είναι «ταραχοποιοί για το τριχωτό της κεφαλής σας» που μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα, τριχόπτωση και ανεπιθύμητη υφή.

«Όταν αυτοί οι ενοχλητικοί μικροοργανισμοί βρίσκουν το δρόμο τους στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, μπορούν να πυροδοτήσουν λοιμώξεις και ερεθισμούς, διαταράσσοντας τους θύλακες της τρίχας σας και επιβραδύνοντας την υγιή ανάπτυξη», συνέχισε η McIntosh.

«Τα παραμελημένα στεγνωτήρια μαλλιών είναι ωρολογιακές βόμβες που περιμένουν να εκραγούν», δήλωσε η McIntosh. «Η συσσώρευση σκουπιδιών στο εσωτερικό της συσκευής προκαλεί υπερθέρμανση, αυξάνοντας τον κίνδυνο να καούν τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής σας».

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να έχετε μαζί σας το δικό σας σεσουάρ στις διακοπές για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, τα σεσουάρ του ξενοδοχείου μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν άλλο σκοπό: την εξάλειψη των κοριών. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στην πιο ζεστή ρύθμιση για να φυσήξετε αέρα κατά μήκος των ραφών του στρώματος και του κεφαλάριου, περιοχές όπου συχνά κρύβονται κοριοί.

Εν κατακλείδι, ενώ τα σεσουάρ των ξενοδοχείων και άλλες ανέσεις μπορεί να φαίνονται βολικές, μπορεί να ενέχουν κρυμμένους κινδύνους για την υγεία.