Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το «διάστημα»: Ο απίστευτος διαδραστικός χάρτης με εικόνα υψηλής ανάλυσης

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το «διάστημα»: Ο απίστευτος διαδραστικός χάρτης με εικόνα υψηλής ανάλυσης
Με την βοήθεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) μπορεί κάποιος να δει τους αγώνες και τα γήπεδα από μια διαφορετική οπτική γωνία. 

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται να βρεθούν στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν ένα κομμάτι της αθλητικής δράσης.

Ωστόσο, όσοι δεν βρεθούν στο Παρίσι, θα παρακολουθήσουν τους αγώνες από το σπίτι τους. Όμως με την βοήθεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) μπορεί κάποιος να δει τους αγώνες και τα γήπεδα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έδωσε στη δημοσιότητα μια δορυφορική εικόνα του Παρισιού.

«Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα υψηλής ανάλυσης προσφέρει μια εις βάθος θέα στο κέντρο του Παρισιού, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε και να κάνετε ζουμ στις πιο μαγευτικές περιοχές της πόλης με εξαιρετική λεπτομέρεια», εξήγησε η ESA.

Με ανάλυση 30 cm, μπορείτε να δείτε αρκετή λεπτομέρεια και να αναγνωρίσετε μερικά από τα παγκοσμίου φήμης μνημεία της πόλης, καθώς και αρκετούς Ολυμπιακούς χώρους.

Ο χάρτης δείχνει το Παρίσι από ψηλά, με τον ποταμό Σηκουάνα να φαίνεται ξεκάθαρα.

Για να εξερευνήσει κάποιος τους χώρους, απλώς κάνει κλικ στους μικρούς, λευκούς κύκλους. Αυτό θα κάνει τον χάρτη να μεγεθύνει και να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε τοποθεσία.

Μόλις τελειώσετε, απλώς κάντε ξανά κλικ στον κύκλο ή μετακινηθείτε προς τα έξω για να εξερευνήσετε άλλους ιστότοπους.

Στην κορυφή του χάρτη, διακρίνονται το Stade de France και το Aquatics Center στα αριστερά του.

Προς το κέντρο αριστερά του χάρτη, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε την Αψίδα του Θριάμβου, που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Charles de Gaulle.

Κατευθυνόμενοι νότια από εκεί, το ορθογώνιο Champ de Mars - όπου έχουν κατασκευαστεί δύο προσωρινές αρένες - ακριβώς απέναντι από το ποτάμι.

Στο βόρειο άκρο του, ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ είναι ορατός. Εν τω μεταξύ, στα βορειοανατολικά βρίσκεται το Hôtel des Invalides - ένα συγκρότημα που φιλοξενεί μουσεία και μνημεία που σχετίζονται με τη γαλλική στρατιωτική ιστορία, καθώς και ένα νοσοκομείο και έναν οίκο ευγηρίας για βετεράνους.

«Στη βόρεια πλευρά του βρίσκεται η Esplanade des Invalides, ένας τεράστιος υπαίθριος χώρος πρασίνου που θα χρησιμεύσει, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, ως η γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», εξήγησε η ESA.

Τέλος, προς το ανατολικό άκρο της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων βρίσκονται το Grand Palais και η Place de la Concorde, τα οποία έχουν μετατραπεί σε Ολυμπιακούς χώρους.

«Ο διάσημος Jardin des Tuileries και οι χώροι του Μουσείου του Λούβρου είναι ορατοί αμέσως στα αριστερά», πρόσθεσε η ESA.