Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Λουάνα Αλόνσο απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς»

Επιμέλεια: Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Λουάνα Αλόνσο απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς»
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Αλόνσο, παρά την ανακοίνωση της αποχώρησής της, συνέχισε να μένει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η Παραγουανή κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο κλήθηκε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Χωριό μετά από «ανάρμοστη συμπεριφορά». Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγο μετά την απόσυρση της Αλόνσο από την αγωνιστική κολύμβηση λόγω της αποτυχίας της να περάσει τις προκριματικές σειρές στο αγώνισμα των 100μ. πεταλούδα γυναικών στις 27 Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παραγουάης, Larissa Schaerer, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τους λόγους πίσω από την αποβολή της Alonso. «Η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης», εξήγησε η Schaerer, όπως ανέφερε η The Sun.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Αλόνσο, παρά την ανακοίνωση της αποχώρησής της, συνέχισε να μένει στο Ολυμπιακό Χωριό. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε από τις αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης της Παραγουάης ότι η Αλόνσο είχε επιλέξει να περάσει χρόνο στη Ντίσνεϊλαντ αντί να υποστηρίξει τους συναθλητές της στους Αγώνες. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στην Ολυμπιακή ηγεσία της Παραγουάης, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της από το περιβάλλον της ομάδας.

Η επίδοση της Αλόνσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την είδε να τερματίζει έκτη στη σειρά της με χρόνο 1:03.09, μια αξιοσημείωτη πτώση σε σχέση με το 1:00.37 που είχε τερματίσει στη σειρά της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τρία χρόνια πριν. Αυτό σηματοδότησε το τέλος του ολυμπιακού της ταξιδιού και φαινομενικά της καριέρας της στην αγωνιστική κολύμβηση.