Βούλτεψη για την ακρίβεια: «Να πάνε στο χωριό και όχι στα νησιά» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βούλτεψη για την ακρίβεια: «Να πάνε στο χωριό και όχι στα νησιά» (vid)
Η υφυπουργός σχολίασε τα πολύ ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η Σοφία Βούλτεψη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα πολύ ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε αρχικά: «Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και πάντα υπήρχαν, κατά διαστήματα δημιουργούνταν τέτοιες κρίσεις, ειδικά όταν υπάρχει κρίση ενέργειας. Υπάρχει κι ένα πρόβλημα κρίσης εργαζομένων».

«Πιστεύω γίνονται αναγκαίες ενέργειες, έχει κάνει κι επαφές δεν ξέρω αν σας το είπε ο κ. Γκίκας, με τους ιδιοκτήτες με τους ανθρώπους που έχουν τις ακτοπλοϊκές. Η Ελλάδα σίγουρα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα γιατί έχει πολύ μεγάλα και μικρά νησιά. Η νησιωτικότητα αυτή η οποία υποτίθεται αναγνωρίζεται στην ευρωπαϊκή ένωση», τόνισε.

«Σύνθετο πρόβλημα είναι, απλό δεν υπάρχει. Δηλαδή για την ακρίβεια θα δείτε ότι πάρα πολλά προϊόντα στο εξωτερικό είναι πιο ακριβά από την Ελλάδα και πάρα πολλά προϊόντα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από ότι στο εξωτερικό. Είναι ανάλογα με τις αγορές, την παραγωγή, το αν υπάρχει ξηρασία. Η οικονομία δεν είναι απλό πράγμα. Σίγουρα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, όλους τους απασχολεί δεν υπάρχει κυβέρνηση που θέλει να ταλαιπωρείται ο κόσμος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Για τα εισιτήρια τόνισε: «Σίγουρα για όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές για αυτό βλέπουμε και πάρα πολλά χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι της Γερμανία ας πούμε να έρχονται στην Ελλάδα που έχουν δύο συντάξεις, που μπορούν να κάνουν οικονομία. Έχει γίνει και δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν μπορείς να λες στον άλλο δούλευε όλο το χρόνο και μην πας διακοπές. Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα στα νησιά, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά όποιος λέει ότι έχει και μια μαγική λύση ότι θα γίνουν όλα πιο φτηνά, δεν γίνεται πιστευτό ούτε στην κάλπη», ανέφερε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Μετανάστευσης.