Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αθλητής που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αλλά κατέληξε στην τρίτη θέση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αθλητής που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αλλά κατέληξε στην τρίτη θέση (vid)
Ο Sam Watson έγινε ο ταχύτερος αναρριχητής στον κόσμο, αλλά εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Αμερικανός αναρριχητής ταχύτητας Sam Watson απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο ταχύτερος αναρριχητής στον κόσμο, καταρρίπτοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο ολυμπιακό αγώνισμα της αναρρίχησης ταχύτητας ανδρών. Ο αξιοσημείωτος χρόνος των 4,74 δευτερολέπτων, στον μικρό τελικό, όχι μόνο του χάρισε μια θέση στο βάθρο, αλλά και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, μόλις δύο ημέρες μετά την καθιέρωση του προηγούμενου.

Σε ένα άθλημα όπου τα περιθώρια είναι λεπτά σαν ξυράφι, το επίτευγμα του Watson είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Παρά την επίδοση που έσπασε το ρεκόρ του, ήταν ο Ινδονήσιος Veddriq Leonardo και ο Κινέζος Wu Peng που πάλεψαν για τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Leonardo εξασφάλισε τελικά το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ινδονησίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ενώ ο Wu κατέκτησε το ασημένιο.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, νιώθω μεγάλη χαρά που φέρνω το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ινδονησία», εξέφρασε ο Leonardo μετά την ιστορική του νίκη.

Ο Watson έχασε οριακά το χρυσό στον τελικό, αφού αποκλείστηκε από την Wu Peng στον ημιτελικό. Αν και ο Watson είχε πιο δυνατό ξεκίνημα, ο Wu έκανε ατομικό ρεκόρ 4,85 δευτερολέπτων, προκρίθηκε στον τελικό και άφησε τον Watson να αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλογιζόμενος την απόδοσή του, ο Watson δήλωσε: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν νομίζω ότι έκανα κάποιο λάθος. Η αναρρίχηση ταχύτητας είναι ένα άθλημα με πολύ χαμηλό περιθώριο λάθους και είχα να αντιμετωπίσω μερικούς απίστευτους αθλητές. Οπότε δεν μετανιώνω, είμαι πραγματικά περήφανος για [τον Wu και τον Leonardo], οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο μαζί μου».

Ενώ η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα, ο Watson τόνισε ότι δεν ήταν η πρωταρχικός του στόχος. «Είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό κατόρθωμα», δήλωσε.

Η επίδοση του Watson στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όχι μόνο ανέδειξε την απίστευτη ταχύτητα και τις ικανότητές του, αλλά ανέδειξε επίσης τον έντονο ανταγωνισμό και τα στενά περιθώρια που καθορίζουν το άθλημα της αναρρίχησης ταχύτητας.