Νεαρή κοπέλα έχασε έξι κιλά εξαιτίας ασθένειας: Πήγαινε στην τουαλέτα τριάντα φορές την ημέρα

Επιμέλεια: Newsroom
Νεαρή κοπέλα έχασε έξι κιλά εξαιτίας ασθένειας: Πήγαινε στην τουαλέτα τριάντα φορές την ημέρα
Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, η οποία έχασε έξι κιλά κατά τη διάρκεια της μάχης που έδινε με μια ασθένεια.

Η Matilda Crome, μια 24χρονη γυναίκα από το Μάντσεστερ, μοιράστηκε το οδυνηρό ταξίδι της μετά τη διάγνωση της νόσου του Crohn, μιας χρόνιας πάθησης που προκαλεί φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα. Η Matilda, η οποία έχασε το εκπληκτικό βάρος των 6 κιλών κατά τη διάρκεια της μάχης της με την ασθένεια, αρχικά πίστευε ότι τα συμπτώματά της ήταν απλώς αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης πίτσας κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη TheSun, τα συμπτώματά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 14 ετών. Ενώ έκανε διακοπές στην Ιταλία, η Matilda υπέθεσε ότι οι ενοχλήσεις της οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση πίτσας. Ωστόσο, επιστρέφοντας στην πατρίδα, τα προβλήματα επέμεναν. Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες της, οι γιατροί αρχικά απέρριψαν τα συμπτώματά της είτε ως πόνους περιόδου είτε ως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Όσο περνούσε ο καιρός, η κατάσταση της Matilda επιδεινωνόταν. Όταν ανακάλυψε αίμα στα κόπρανά της, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να επρόκειτο για κάτι πιο σοβαρό. Παρά τους φόβους της, χρειάστηκαν χρόνια για να γίνει σωστή διάγνωση. Στο διάστημα αυτό, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Το σημείο καμπής ήρθε όταν η Matilda έχασε σημαντική ποσότητα βάρους, χάνοντας τελικά 6 κιλά.

Ευτυχώς, η Matilda έλαβε τελικά τη σωστή διάγνωση και της συνταγογραφήθηκε νέα φαρμακευτική αγωγή που άρχισε να σταθεροποιεί την κατάστασή της. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, η υγεία της είχε βελτιωθεί σε σημείο που μπόρεσε να ξεκινήσει ένα σόλο ταξίδι ορειβασίας, κάτι που ονειρευόταν από καιρό να κάνει.

Η ιστορία της νεαρής κοπέλας είναι μια ισχυρή υπενθύμιση της σημασίας του να ακούει κανείς το σώμα του και να υποστηρίζει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.