Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα: Εκκενώνονται Διόνυσος, Μαραθώνας, Ραπεντώσα

Επιμέλεια: Newsroom
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα: Εκκενώνονται Διόνυσος, Μαραθώνας, Ραπεντώσα
Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με το πύρινο μέτωπο που έχει κάψει ότι έχει βρει στο διάβα του στον Βαρνάβα.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Βαρνάβα, «απλώθηκε» ραγδαία με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μη μπορούν να την οριοθετήσουν και το σκηνικό της Αττικής να θυμίζει εικόνες αποκάλυψης.

Σε «πύρινη κόλαση» εξελίχθηκε η εκδήλωση της φωτιάς που όχι μόνο έχει κατακάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις, έχει κάψει σπίτια και έχει απειλήσει οικισμούς κοντά στο Βαρνάβα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας στέλνονταν συχνά μηνύματα του 112 προς τους κατοίκους είτε για να βρίσκονται σε ετοιμότητα είτε για να εκκενώσουν τις γύρω περιοχές.

Οι ισχυροί άνεμοι των 8 μποφόρ κατέστησαν το έργο των πυροσβεστών, τόσο επί γης όσο και αέρoς, άκρως δύσκολο. Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 400 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων, 110 οχήματα, μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών πυροσβεστών, ενώ μέχρι το απόγευμα έκαναν ρίψεις νερού 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Όσο περνά η ώρα, γίνονται νέες αναζωπυρώσεις συνεχώς στο σημείο με νέα «καντηλάκια» να ξεπετάγονται, με αποτέλεσμα η οριοθέτηση της πυρκαγιάς να είναι αδύνατη.