Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό τα μεγάλα μέτωπα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό τα μεγάλα μέτωπα (vid)
Σε Καλλιτεχνούπολη, Γραμματικό, Νταού, Διώνη τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στη βορειοανατολική Αττική.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) η μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, με τα μεγάλα μέτωπα να βρίσκονται σε Καλλιτεχνούπολη, Γραμματικό, Νταού, Διώνη.

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις πλέον και έχει ξεπεράσει τα 30 χιλιόμετρα ξεκινώντας από την περιοχή του Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πάνω από 650 πυροσβέστες, ενώ 32 εναέρια μέσα έχουν ριχθεί στη μάχη της κατάσβεσης.

Από την ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 μηχανές, 3 λεωφορεία και 4 βαν. Από χθες στις 22:00 έως τις 04:00 σήμερα αστυνομικοί απεγκλώβισαν 180 άτομα τα οποία κινδύνευαν

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

Νωρίτερα, εστάλησαν νέα μηνύματα από 112, το ένα για Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι, το δεύτερο για το Νταού Πεντέλης και το τρίτο για την Καλλιτεχνούπολη:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Ντράφι #Διώνη και #Δασαμάρι απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς #Παλλήνη»

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Νταού Πεντέλης απομακρυνθείτε προς Ραφήνα μέσω λεωφόρου Μαραθώνος».

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Καλλιτεχνούπολη απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς #Ραφήνα».