Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιονίκης συνέκρινε τα χρυσά μετάλλια που κέρδισε στο Τόκιο και στο Παρίσι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιονίκης συνέκρινε τα χρυσά μετάλλια που κέρδισε στο Τόκιο και στο Παρίσι (vid)
Η σύγκριση έχει οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στα μετάλλια του Παρισιού.

Η ποιότητα των ολυμπιακών μεταλλίων έχει τεθεί υπό έλεγχο μετά την αποκάλυψη ενός αθλητή για τη ραγδαία φθορά του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το περιστατικό αυτό ώθησε τον Δανό αστέρα του μπάντμιντον Viktor Axelsen, ο οποίος εξασφάλισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του Παρισιού , να συγκρίνει τα μετάλλιά του.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Αμερικανός skateboarder Nyjah Huston, μοιράστηκε τη κατάσταση του μεταλλίου του μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάκτησή του. Ο Huston εξέφρασε την απογοήτευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας ότι το χάλκινο μετάλλιό του είχε ήδη αρχίσει να αλλοιώνεται.

«Αυτά τα ολυμπιακά μετάλλια φαίνονται υπέροχα όταν είναι ολοκαίνουργια, αλλά αφού ήρθε σε επαφή με τον ιδρώτα μου και άφησα φίλους να τα φορέσουν, προφανώς δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο νομίζετε», σημείωσε ο Χιούστον.

Ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες, ο Viktor Axelsen δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει τα χρυσά μετάλλιά του τόσο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όσο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού . Η σύγκριση προκάλεσε γρήγορα μια συζήτηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι παρατήρησαν μια έντονη αντίθεση μεταξύ των δύο μεταλλίων.

Η σύγκριση έχει οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στα μετάλλια του Παρισιού. Ενώ τα μετάλλια του Τόκιο κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά είδη, δίνοντάς τους μια μοναδική και ουσιαστική ιστορία, παραμένει ασαφές ποιες διαδικασίες χρησιμοποιήθηκαν για τα μετάλλια του Παρισιού.