Ιαπωνία: Άνδρας ήπιε ένα μπουκάλι τεκίλα και κατέληξε στο νοσοκομείο σε κώμα

Επιμέλεια: Newsroom
Ιαπωνία: Άνδρας ήπιε ένα μπουκάλι τεκίλα και κατέληξε στο νοσοκομείο σε κώμα
Αυτή η τρομακτική περίπτωση υπογραμμίζει τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυναν οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου μετά από ένα οδυνηρό περιστατικό κατά το οποίο ένας 31χρονος άνδρας έπεσε σε κώμα μετά την κατανάλωση επικίνδυνης ποσότητας αλκοόλ. Το περιστατικό συνέβη σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Izunokuni της Ιαπωνίας, όπου ο άνδρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, ήπιε ένα ολόκληρο μπουκάλι τεκίλα 500ml μαζί με δύο σφηνάκια shochu, ένα ισχυρό ιαπωνικό ποτό.

Ο άνδρας, ο οποίος κατά τα άλλα ήταν υγιής και δεν ήταν γνωστό ότι ήταν αλκοολικός, έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε γρήγορα σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, με σημαντική ποσότητα υγρού στους πνεύμονές του, μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση που απαιτούσε άμεση επέμβαση.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι το υγρό στους πνεύμονές του ήταν πιθανότατα εμετός, τον οποίο είχε εισπνεύσει ενώ ήταν αναίσθητος. Παρά την κρίσιμη κατάστασή του, η αρτηριακή του πίεση και ο καρδιακός του ρυθμός ήταν φυσιολογικοί, αλλά βρισκόταν σε σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια και η θερμοκρασία του σώματός του έπεφτε, γεγονός που υποδηλώνει την εμφάνιση υποθερμίας.

Κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο, ο άνδρας αξιολογήθηκε με τη χρήση της Κλίμακας Κώματος της Γλασκώβης, ενός εργαλείου που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του επιπέδου συνείδησης σε ασθενείς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 

Αυτή η τρομακτική περίπτωση υπογραμμίζει τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ιδιαίτερα στα καλοκαιρινά πάρτι. Οι γιατροί προτρέπουν το κοινό να πίνει με υπευθυνότητα και να γνωρίζει τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.