Το μεγαλύτερο κυπαρίσσι στον κόσμο: Βρίσκεται στο βαθύτερο φαράγγι της Γης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το μεγαλύτερο κυπαρίσσι στον κόσμο: Βρίσκεται στο βαθύτερο φαράγγι της Γης (vid)
Η ανακάλυψη ενός τέτοιου κολοσσιαίου δέντρου αναδεικνύει την αδάμαστη ομορφιά και τα κρυμμένα θαύματα της φύσης.

Σε μια αξιοσημείωτη φυσική ανακάλυψη, ένα δέντρο ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας βρέθηκε στο φαράγγι Yarlung Tsangpo, το βαθύτερο φαράγγι της Γης. Αυτό το πανύψηλο κυπαρίσσι, με το εκπληκτικό μέγεθος των 102 μέτρων.

Το φαράγγι Yarlung Tsangpo, που βρίσκεται στο Θιβέτ, είναι ένα γεωλογικό θαύμα με βάθος πάνω από έξι χιλιόμετρα, που το καθιστά βαθύτερο από οποιοδήποτε άλλο χερσαίο φαράγγι. Εκτεινόμενο κατά 60 χιλιόμετρα μακρύτερο από το Grand Canyon στην Αριζόνα, είναι το μεγαλύτερο χερσαίο φαράγγι στον πλανήτη.

Το φαράγγι πήρε το όνομά του από τον ποταμό Yarlung Tsangpo, γνωστό ως το «Έβερεστ των ποταμών», και φημίζεται για το απομακρυσμένο και δύσκολο έδαφός του. Ο ίδιος ο ποταμός, σε μέσο υψόμετρο 4.000 μέτρων, κατέχει τον τίτλο του υψηλότερου μεγάλου ποταμού στον κόσμο, προσθέτοντας στην περιοχή την αίσθηση του δέους και της απομόνωσης.

Μεταξύ των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του, το κυπαρίσσι ξεχωρίζει ως σύμβολο της ικανότητας της φύσης να ξεπερνά τα ανθρώπινα επιτεύγματα.

Η ανακάλυψη ενός τέτοιου κολοσσιαίου δέντρου αναδεικνύει την αδάμαστη ομορφιά και τα κρυμμένα θαύματα του φαραγγιού Yarlung Tsangpo.