Τι θα μπορούσε να συμβεί στον Ίλον Μασκ αν η Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ κερδίσει το δικαστήριο

Τι θα μπορούσε να συμβεί στον Ίλον Μασκ αν η Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ κερδίσει το δικαστήριο
Η πυγμάχος Ιμαν Κελίφ κατέθεσε μήνυση για διαδικτυακό εκφοβισμό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στην οποία φέρεται να κατονομάζει τόσο την JK Rowling, όσο και τον Ίλον Μασκ.

Ο Ίλον Μασκ και η J.K. Rowling κατονομάστηκαν στη μήνυση που κατέθεσε η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, κατηγορώντας τους για «πράξεις επιδεινούμενης παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο».

Ο Nabil Boudi, ο δικηγόρος της Ολυμπιονίκη πυγμάχου που εδρεύει στο Παρίσι, επιβεβαίωσε στο Variety ότι και οι δύο αναφέρονται στην καταγγελία, που αναρτήθηκε στο τμήμα κατά του διαδικτυακού μίσους της εισαγγελίας του Παρισιού την Παρασκευή.

Η 25χρονη έδωσε τις «απαντήσεις» της στο μίσος μέσα στο ρινγκ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στον τελικό της πυγμαχίας γυναικών στην κατηγορία των 66 κιλών επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ (5-0) και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα έγινε η πρώτη Αλγερινή γυναίκα μποξέρ στην ιστορία που κατακτά το χρυσό μετάλλιο!

1

Τώρα, η Κελίφ κατέθεσε αγωγή στη γαλλική δικαιοσύνη για τα σχόλια που γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «τεστ καταλληλότητας φύλου», επικαλούμενη ισχυρισμούς για «πράξεις σοβαρής διαδικτυακής παρενόχλησης».

Ο Nabil Boudi, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Khelif με έδρα το Παρίσι, μίλησε στο Variety και επιβεβαίωσε ότι η Rowling και ο Musk κατονομάζονται στη νομική αγωγή που κατατέθηκε στο κέντρο κατά του διαδικτυακού μίσους την περασμένη Παρασκευή (9 Αυγούστου).

Η μήνυση έχει κατατεθεί κατά «αγνώστων προσώπων», τα οποία γράφονται ως «Χ», πράγμα που σημαίνει ότι η εισαγγελία έχει το περιθώριο να ερευνήσει «όλους τους χρήστες» που έγραψαν κάτι για την πυγμάχο. Συνεπώς, η αγωγή περιλαμβάνει και ανώνυμους λογαριασμούς και όσους χρησιμοποιούν ψευδώνυμα.

Ο Boudi δήλωσε: «Η JK Rowling και ο Elon Musk κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων. Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter, οπότε είτε κατονομάζεται είτε όχι στη μήνυσή μας, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η Khelif κερδίσει την δίκη, η Rowling και ο Musk θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες. Στη Γαλλία, τα αδικήματα του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορούν να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα αξίας χιλιάδων ευρώ.