Το αστρονομικό ποσό που δαπάνησε η Heineken για τοποθέτηση προϊόντος σε ταινία του James Bond (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το αστρονομικό ποσό που δαπάνησε η Heineken για τοποθέτηση προϊόντος σε ταινία του James Bond (vid)
Μυθική ήταν η συμφωνία που έκανε η Heineken προκειμένου να εμφανιστεί ένα προϊόν της σε ταινία του James Bond.

Το franchise του James Bond είναι γνωστό για τις εμβληματικές στιγμές του, τη δράση και, φυσικά, την αγάπη του πρωταγωνιστή του για ένα καλοφτιαγμένο μαρτίνι. Ωστόσο, στην ταινία «Skyfall» του 2012, οι θαυμαστές παρατήρησαν μια εκπληκτική αλλαγή όταν ο Bond, τον οποίο υποδύεται ο Daniel Craig, εθεάθη να πίνει μια Heineken αντί για το χαρακτηριστικό του κοκτέιλ.

Αυτή η αλλαγή δεν ήταν μια απλή δημιουργική επιλογή, αλλά αποτέλεσμα μιας σημαντικής οικονομικής συμφωνίας. Σύμφωνα με αναφορές, η Heineken πλήρωσε περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια για την τοποθέτηση προϊόντων στην ταινία.

Ενώ η ενσάρκωση του James Bond από τον Daniel Craig συχνά συνδέεται με μια πιο σύγχρονη και σκληρή εκδοχή του χαρακτήρα, η συμπερίληψη της Heineken σηματοδότησε μια αξιοσημείωτη απόκλιση από την παράδοση.

 

Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η Heineken αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις από τους θαυμαστές. Κάποιοι το θεώρησαν ως μια πρακτική κίνηση, δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας των κινηματογραφικών επιτυχιών, ενώ άλλοι το είδαν ως μια απόκλιση από την κλασική εικόνα του χαρακτήρα.