Οι άνθρωποι ανακουφίστηκαν μόλις είδαν προσομοίωση που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν πεθαίνεις (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι άνθρωποι ανακουφίστηκαν μόλις είδαν προσομοίωση που αποκαλύπτει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν πεθαίνεις (vid)
Ένα μοναδικό βίντεο έχει εντυπωσιάσει τους χρήστες του διαδικτύου.

Η σκέψη του θανάτου είναι μια δύσκολη και συχνά ανησυχητική εμπειρία, αλλά ένα πρόσφατο βίντεο προσομοίωσης έχει προσφέρει κάποια απροσδόκητη παρηγοριά σε όσους είναι περίεργοι για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας τις τελευταίες μας στιγμές.

Το βίντεο, που μοιράστηκε ο YouTuber Zack D. Films, απεικονίζει μια επιστημονική θεωρία σχετικά με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου λίγο πριν από το θάνατο, προσφέροντας μια εκπληκτικά καθησυχαστική προοπτική σε ένα θέμα που συνήθως προκαλεί φόβο και άγχος.

Στο βίντεο, ο δημιουργός περιεχομένου εξηγεί ότι ο εγκέφαλος βιώνει ένα κύμα δραστηριότητας, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό κύμα που ταξιδεύει μέσα από τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη συνείδηση. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, μπορεί να επιτρέψει σε ένα άτομο να ανακαλέσει αναμνήσεις για μια τελευταία φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων στιγμών του, συνεχίζοντας μάλιστα για έως και δύο λεπτά αφού η καρδιά σταματήσει να χτυπά.

«Λίγο πριν πεθάνετε, ο εγκέφαλός σας έχει μια έξαρση δραστηριότητας που προκαλεί ένα είδος ηλεκτρικού κύματος», αφηγείται ο Zack στο βίντεο. «Αυτά τα κύματα ενεργοποιούν τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη συνείδηση, και αυτό μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και δύο λεπτά μετά το θάνατο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει βιολογικός λόγος για να συμβεί αυτό, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να το κάνει αυτό, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ανακαλέσετε αναμνήσεις για μια τελευταία φορά».

Η ιδέα ότι ο εγκέφαλος αναπαράγει αναμνήσεις σε μια τελευταία πράξη παρηγοριάς βρήκε μεγάλη απήχηση στους θεατές. Στην ενότητα των σχολίων, ένας θεατής εξέφρασε την ανακούφισή του, λέγοντας: «Μου αρέσει η ιδέα ότι αυτά τα τελευταία λεπτά είναι ένα αίσθημα απόλυτης ευφορίας, όπως δεν έχεις ξανανιώσει ποτέ στη ζωή σου, για να σε παρηγορήσει κατά τη διάρκεια κάτι τόσο τρομακτικού».

Αν και το βίντεο δεν ισχυρίζεται ότι παρέχει οριστικές απαντήσεις για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο, η προσομοίωση προσέφερε μια πιο παρήγορη αφήγηση που φαίνεται να έχει διευκολύνει το μυαλό πολλών θεατών.