Έτσι έγινε η εισβολή των Ουκρανών στην Ρωσία: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής στο Κουρσκ (vid)

Έτσι έγινε η εισβολή των Ουκρανών στην Ρωσία: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής στο Κουρσκ (vid)
Πλάνα από την πρώτη μέρα της ουκρανικής εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ, στις 6 Αυγούστου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία επεκτάθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, με σφοδρές μάχες να βρίσκονται σε εξέλιξη εκεί, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου στη γειτονική περιοχή του Κουρσκ έδειξαν σημάδια εδραίωσης του ελέγχου.

Μάλιστα, ο ουκρανικός στρατός φαίνεται να προελαύνει στην περιοχή, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι δημιούργησε «στρατιωτικό διοικητήριο στη ρωσική πόλη Σούτζα, η οποία ελέγχεται πλήρως».

Σήμερα, ήρθαν στη δημοσιότητα πλάνα από την εισβολή στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τη Ρωσία και να «σπάσουν» την γραμμή άμυνας που είχε αναπτύξει στην περιοχή. Στις εικόνες που καταγράφονται τεθωρακισμένα οχήματα να προελαύνουν, Ρώσους να αιχμαλωτίζονται και πυραυλικές επιθέσεις να εξαπολύονται.

Η μυστικότητα ήταν υψίστης σημασίας σε μια επίθεση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης που σχεδιάστηκε από τον νέο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, τον συνταγματάρχη Ολεξάντρ Σίρσκι.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία είχε αποτύχει επανειλημμένα στις προσπάθειές της να παραβιάσει τις οχυρωμένες γραμμές της Ρωσίας μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2023, αλλά ο διοικητής θα συνειδητοποίησε ότι οι άμυνες ήταν ελάχιστες στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Το σχέδιο προέβλεπε να βασιστούν οι ουκρανικές δυνάμεις σε μεγάλο βαθμό σε άρματα μάχης και ταχύτερα κινούμενα τεθωρακισμένα οχήματα, σημαδεμένα με βαμμένα ή κολλημένα με ταινία λευκά τρίγωνα, που θα διέσχιζαν τα σύνορα στους δρόμους και θα έτρεχαν μέχρι να φτάσουν στην αντίσταση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου με περίπου 300 Ουκρανούς στρατιώτες να περνούν τα σύνορα, με μπλε ταινία γύρω από τα χέρια τους για να τους ξεχωρίζουν από τους εχθρούς τους. Μερικές δεκάδες Ρώσοι συνοριοφύλακες έπεσαν γρήγορα σε ενέδρα. Βίντεο από drones που εμφανίστηκαν μερικές ημέρες αργότερα έδειχναν μερικές δεκάδες Ρώσους να παρατάσσονται και να παραδίδονται - οι πρώτοι από τους εκατοντάδες που αιχμαλωτίστηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα έφτασαν μέχρι τις παρυφές της δυτικής πλευράς της πόλης Σούτζα, περίπου 6 μίλια από τη γραμμή του μετώπου, την πρώτη ημέρα, σύμφωνα με αναφορές από Ρώσους στρατιωτικούς bloggers. Μέχρι την τρίτη ημέρα είχαν φτάσει στις παρυφές ενός άλλου χωριού, του Κορένεβο, περίπου 13 μίλια μέσα στα σύνορα, πριν επιτύχουν την πιο επιτυχημένη επίθεση στην εισβολή μέχρι στιγμής.