Το παιδί της χρονιάς: Ο 15χρονος που εφηύρε σαπούνι για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος

Επιμέλεια: Newsroom
Το παιδί της χρονιάς: Ο 15χρονος που εφηύρε σαπούνι για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος
Ένας 15χρονος ανακηρύχθηκε ως «παιδί της χρονιάς» για την σημαντική εφεύρεσή του.

Ο Heman Bekele, ένας 15χρονος καινοτόμος από το Fairfax της Βιρτζίνια, τιμήθηκε ως το παιδί της χρονιάς για την αξιοσημείωτη εφεύρεσή του - ένα σαπούνι που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος.

Εμπνευσμένος από τις πρώιμες εμπειρίες του στην Αιθιοπία, όπου έγινε μάρτυρας των καταστροφικών επιπτώσεων της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο σε εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους, ο Bekele ξεκίνησε να δημιουργήσει μια λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των ευάλωτων πληθυσμών από τους κινδύνους του καρκίνου του δέρματος.

Η εφεύρεση του Bekele, αν και βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, έχει τη δυνατότητα να καταστήσει την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος πιο προσιτή, ιδίως σε υποβαθμισμένες κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Το ταξίδι του νεαρού εφευρέτη ξεκίνησε με την επιθυμία να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πρόκληση στον τομέα της υγείας που είχε δει από πρώτο χέρι. Μεγαλώνοντας στην Αιθιοπία, ο Bekele είχε έντονη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο η σκληρή ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βλάψει το δέρμα, ειδικά για όσους εργάζονται πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Αυτή η πρώιμη έκθεση στο πρόβλημα τον ενέπνευσε να σκεφτεί δημιουργικά για το πώς θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Το σαπούνι του Bekele συνδυάζει κοινές καθαριστικές ιδιότητες με συστατικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προλάβουν και να θεραπεύσουν τον καρκίνο του δέρματος. Η καινοτομία έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντική προσοχή για τον πιθανό αντίκτυπό της στην παγκόσμια υγεία.