Τυλίχθηκε στις φλόγες το εμβληματικό σοβιετικό αεροπλανοφόρο «Μινσκ» στην Κίνα: Έρευνες της αστυνομίας για τη μυστηριώδη πυρκαγιά (vid)

Τυλίχθηκε στις φλόγες το εμβληματικό σοβιετικό αεροπλανοφόρο «Μινσκ» στην Κίνα: Έρευνες της αστυνομίας για τη μυστηριώδη πυρκαγιά (vid)
Δραματικό βίντεο δείχνει μια τεράστια πυρκαγιά να «καταπίνει» το σοβιετικό αεροπλανοφόρο της Κίνας.

Στις 16 Αυγούστου έκαναν την εμφάνιση τους στα social medsia δραματικές εικόνες που απεικόνιζαν μια μεγάλη πυρκαγιά στο πρώην σοβιετικό αεροπλανοφόρο τύπου «Μινσκ». Το εμβληματικό πλοίο, το οποίο επί χρόνια βρισκόταν σε μια τεχνητή λιμνοθάλασσα κοντά στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα, φαίνεται ότι υπέστη σοβαρές ζημιές.

Τα πλάνα της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακαίνισης, τράβηξαν την προσοχή των χρηστών, οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν από τι προκλήθηκε μια τόσο μεγάλη φωτιά.

Το «Μινσκ», που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970, έπιασε φωτιά περίπου στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα, με τους οδηγούς που περνούσαν από το σημείο να τραβούν βίντεο με τον μαύρο καπνό να έβγαινε από το πλοίο.

 

Μέχρι το σούρουπο, ο καπνός είχε μετατραπεί σε τεράστια πυρκαγιά με τμήματα της γέφυρας να έχουν καταστραφεί πλήρως από τη φωτιά.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί δείχνουν μέρος της γέφυρας να λείπει, ενώ το υπόλοιπο μέρος είναι κατάμαυρο. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να ανακαλύψει τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Δεν υπήρξαν θύματα από την πυρκαγιά», ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά οι αστυνομικοί διεξάγουν ακόμα και τώρα την έρευνα τους.

Το τεράστιο αεροπλανοφόρο ναυπηγήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, ενώ μετά τη διάλυση της περιήλθε στην ιδιοκτησία μιας γνωστής κινεζικής εταιρείας.

Έκτοτε, το Μινσκ έγινε το κέντρο ενός θεματικού πάρκου στην τεράστια νότια μητρόπολη Σενζέν που ονομάζεται Minsk World. Το Minsk World ήταν ένα στρατιωτικό θεματικό πάρκο που χτίστηκε γύρω από το αεροπλανοφόρο, το οποίο είχε επίσης μαχητικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής για να τα βλέπει ο κόσμος.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να κρατήσουν ψεύτικους πυραύλους και να κάνουν βόλτα με μια μικρή βάρκα γύρω από το αεροπλανοφόρο.

Ωστόσο, η εταιρεία χρεοκόπησε το 2006 με το πλοίο να πωλείται στη συνέχεια σε μια σειρά από διαδοχικούς ομίλους. Αργότερα, μεταφέρθηκε σε μια λιμνοθάλασσα κοντά στις εκβολές του ποταμού Γιανγκτσέ,