Αλέν Ντελόν: Ο φόνος του σωματοφύλακά του και τα ερωτικά σκάνδαλα που τάραξαν τη Γαλλία

Κώστας Μιχαήλ
Αλέν Ντελόν: Ο φόνος του σωματοφύλακά του και τα ερωτικά σκάνδαλα που τάραξαν τη Γαλλία
Ο Αλέν Ντελόν έφυγε από τη ζωή και η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν «βόμβα» στα media παγκοσμίως, από το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου.

Ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν, ή απλά Αλέν Ντελόν όπως έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του έναν τεράστιο μύθο όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σύμβολο της ανδρικής γοητείας. Έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης και αφήνει πίσω του ένα σημαντικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα, αν και η ταραχώδης προσωπική του ζωή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντίστοιχα πετυχημένη.

Στο απόγειο της καριέρας του, το 1969, ο ηθοποιός συνδέθηκε με ένα σκάνδαλο που είχε εγκληματικές και πολιτικές διαστάσεις, ένα σκάνδαλο που λίγο έλειψε να εκθέσει μερικά από τα πιο γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και της σόουμπιζ στη Γαλλία. Ο Στέβαν Μάρκοβιτς, ο πρώην σωματοφύλακας του Ντελόν και της συζύγου του Ναταλί, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο λαιμό και το πτώμα του βρέθηκε στο δάσος.

Ως σωματοφυλακας του Ντελόν, ο 31χρονος Μάρκοβιτς απέκτησε γνωριμίες σε όλο το κοσμικό Παρίσι. Φημολόγειται ότι έπαιρνε μέρος σε ερωτικά όργια της υψηλής κοινωνίας και του θεάματος. Ο Μάρκοβιτς κάποια στιγμή διέδωσε ότι έχει στην κατοχή του πολλές φωτογραφίες με «άσεμνο» περιεχόμενο. Λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, έστειλε τρεις επιστολές στα αδέλφια του στη Σερβία, και στις οποίες αναφέρει ότι η αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει τον κύκλο του Ντελόν αν του συνέβαινε οτιδήποτε. Κατονόμαζε μάλιστα και τον Κορσικανό μαφιόζο και φίλο του Ντελόν, Φρανσουά Μαρκαντονί..

Συγκεκριμένα, πριν πεθάνει ο Markovic είχε στείλει ένα γράμμα στον αδερφό του Aleksandar όπου του έγραφε: «Αν σκοτωθώ να ξέρεις πως θα είναι 100% ευθύνη του Alain Delon και του Νονού Francois Marcantoni».

 

Ο Marcantoni κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, προφυλακίστηκε αλλά κατόπιν έρευνας από την αστυνομία δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Delon κατέθεσε τρεις φορές χωρίς ποτέ να βρεθεί κάτι ενοχοποιητικό εναντίον του.

Η αστυνομία υποπτευόταν ότι ο Μάρκοβιτς είχε σχέση με τη σύζυγο του Ντελόν, Νάταλι, σε μια υπόθεση που τράβηξε την προσοχή όλου το κόσμου.

Την υπόθεση όμως άρχισε να περιπλέκει μια ανώνυμη επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα Le Figaro με την επισήμανση ότι ο Μάρκοβιτς συμμετείχε σε ομαδικά όργια με ανώτατα κρατικά στελέχη και μέλη της Γαλλικής κυβέρνησεως, Υπήρχε φημολογία ότι η επιστολή ανέφερε και τον Ζωρζ Πομπιντού και τη σύζυγό του Κλοντ, που ήταν γνωστοί για τις φιλίες τους στον χώρο του θεάματος. Οι φήμες έλεγαν ακόμη και για «αποκαλυπτικές » φωτογραφίες, στις οποίες το μετέπειτα προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, και ειδικότερα η σύζυγός του Πομπιντού.

Η υπόθεση Μάρκοβιτς είχε συγκλονίσει τη Γαλλία λίγους μόλις μήνες μετά τα γεγονότα του Μάη του ’68. Ενώ στην αρχή είχε φανεί σαν μια τυπική ιστορία αστυνομικού ρεπορτάζ, κατέληξε σε μια από τις πιο σκοτεινές και πολιτικο-δικαστικές υποθέσεις στην ιστορία της Γαλλίας, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει να καλύπτεται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Πληροφορίες από variety, mailonline, parallaximag

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image