Ισπανία: Ανθρωποκυνηγητό μετά από τη δολοφονία 11χρονου σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Επιμέλεια: Newsroom
Ισπανία: Ανθρωποκυνηγητό μετά από τη δολοφονία 11χρονου σε γήπεδο ποδοσφαίρου
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ύποπτο είναι ελάχιστες. Ωστόσο, οι αρχές πιστεύουν ότι είναι περίπου 18 ετών, με σκούρα μαλλιά και τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε λευκό μπλουζάκι και βερμούδα.

Μια τραγική και παράλογη πράξη βίας συγκλόνισε τη μικρή πόλη Mocejón, στην κεντρική Ισπανία, αφού ένα 11χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9:45 π.μ. της Κυριακής στο αθλητικό κέντρο Ángel Tardío, αφήνοντας την κοινότητα και το έθνος εμβρόντητο.

Μάρτυρες στο σημείο ανέφεραν ότι ένας άνδρας, με το πρόσωπό του μερικώς καλυμμένο με κασκόλ, επιτέθηκε ξαφνικά σε αρκετούς ανθρώπους στο γήπεδο. Ενώ οι περισσότεροι κατάφεραν να διαφύγουν, ο επιτιθέμενος στόχευσε το νεαρό αγόρι, το οποίο υπέκυψε στα τραύματά του στο πλάι του γηπέδου. Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε, αφήνοντας πίσω του μια κοινότητα σε βαθύ πένθος.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ύποπτο είναι ελάχιστες. Ωστόσο, οι αρχές πιστεύουν ότι είναι περίπου 18 ετών, με σκούρα μαλλιά και τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε λευκό μπλουζάκι και βερμούδα. Αυτόπτες μάρτυρες και οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι ο ύποπτος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με ένα παλιό γκρι Ford Mondeo.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν υποθέσει ότι ο δράστης μπορεί να ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή, σημειώνοντας ότι απέκτησε πρόσβαση στο γήπεδο από ένα κενό στον φράχτη, ένα σημείο εισόδου που είναι γνωστό κυρίως σε όσους γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις.

Η βίαιη φύση του εγκλήματος έχει συγκλονίσει τη μικρή πόλη, που βρίσκεται μόλις 65 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, και έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι πολιτικοί ηγέτες καταδίκασαν τη δολοφονία, εκφράζοντας το σοκ και τη θλίψη τους.

Ο δήμαρχος του Mocejón, Concepción Cedillo, μίλησε για το τραγικό συμβάν: «Είναι μια θλιβερή μέρα, με μια πόλη να έχει διαλυθεί από τον πόνο, και αν κάθε φόνος είναι οδυνηρός, πόσο μάλλον η δολοφονία ενός αθώου παιδιού που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του σήμερα το πρωί».