Συγκλονιστικά πλάνα αποκαλύπτουν ότι εργαζόμενος δοκιμάζει έως και 10.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα την ημέρα σε εργοστάσιο στην Κίνα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστικά πλάνα αποκαλύπτουν ότι εργαζόμενος δοκιμάζει έως και 10.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα την ημέρα σε εργοστάσιο στην Κίνα (vid)
Το βίντεο έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τέτοια εργοστάσια και τις ασυνήθιστες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων

Ένα βίντεο στο YouTube αποκάλυψε τις εξαντλητικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε ένα από τα κορυφαία εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης στην Κίνα. Στα πλάνα που κατέγραψε το κανάλι Machina, ένας εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο στο Baoan φαίνεται να δοκιμάζει έως και 10.000 ηλεκτρονικά τσιγάρα την ημέρα.

Καθώς η δημοτικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων συνεχίζει να αυξάνεται, με μια μελέτη να σημειώνει αύξηση 46,6% στις μηνιαίες πωλήσεις μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2022, η ζήτηση για προϊόντα έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Ωστόσο, οι διαδικασίες κατασκευής και ποιοτικού ελέγχου πίσω από αυτά τα προϊόντα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Η ομάδα που επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να αποκαλύψει τις εσωτερικές λειτουργίες της παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων, από τη συναρμολόγηση έως τα τελικά στάδια των δοκιμών. Ενώ πολλές πτυχές της διαδικασίας κατασκευής ήταν οι αναμενόμενες, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή των ηλεκτρονικών τσιγάρων έπιασε την ομάδα απροετοίμαστη.

Στο βίντεο φαίνεται ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περνούν από διάφορες τυπικές δοκιμές. Η πρώτη είναι μια δοκιμή πίεσης που διασφαλίζει ότι ο ατμός μπορεί να απελευθερωθεί από το επιστόμιο.

Βέβαια το τελικό στάδιο της δοκιμής ήταν αυτό που σόκαρε την ομάδα που βρέθηκε στο εργοστάσιο. Εκείνη τη στιγμή καταγράφουν έναν υπάλληλο να κρατάει στο χέρι του πολλαπλά ηλεκτρονικά τσιγάρα και να τα δοκιμάζει την ίδια στιγμή. Παραμένει ασαφές αν αυτή η ασυνήθιστη πρακτική αποσκοπεί στη δοκιμή του ίδιου του μηχανισμού ή στην αξιολόγηση της ποιότητας της γεύσης.

Το βίντεο έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τέτοια εργοστάσια και τις ασυνήθιστες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.