«Δεν θα σταματήσω μέχρι να μοιάζω με την Κιμ Καρντάσιαν»: Influencer υποβάλλεται σε πολλαπλές ριψοκίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις χιλιάδων ευρώ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Δεν θα σταματήσω μέχρι να μοιάζω με την Κιμ Καρντάσιαν»: Influencer υποβάλλεται σε πολλαπλές ριψοκίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις χιλιάδων ευρώ (vid)
Αίσθηση έχει προκαλέσει η εμμονή μιας κοπέλας να μοιάσει με την Κιμ Καρντάσιαν.

Η Chloe Saxon, μια 36χρονη influencer από το Μάντσεστερ, έχει υποβληθεί σε περισσότερες από δώδεκα αισθητικές επεμβάσεις στην προσπάθειά της να πετύχει τους «στόχους» της. Εμπνευσμένη από διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Κένταλ Τζένερ και η Μπέλα Χαντίντ, η Saxon έχει ξοδέψει χιλιάδες λίρες τα τελευταία δώδεκα χρόνια για να βελτιώσει τη σιλουέτα της ώστε να δείχνει «στα καλύτερά της».

Το ταξίδι της περιελάμβανε δύο άκρως επικίνδυνες επεμβάσεις ανόρθωσης γλουτών (BBL), πέντε επεμβάσεις στη μύτη, μια αύξηση στήθους, επέμβαση στα μάγουλα, τα χείλη και τους γοφούς της. Παρά τους κινδύνους που συνδέονται με αυτές τις επεμβάσεις, η Saxon παραμένει απτόητη, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να πετύχει την επιθυμητή της εμφάνιση.

Η βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών, ή BBL, είναι ιδιαίτερα διαβόητη για τους κινδύνους της, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλού ποσοστού θνησιμότητας λόγω της πιθανότητας εμβολής λίπους - μια κατάσταση κατά την οποία το λίπος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και μπλοκάρει ζωτικά αιμοφόρα αγγεία. Η Saxon έχει υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία δύο φορές, αψηφώντας τις πιθανότητες σε μια προσπάθεια να σμιλέψει το σώμα της στο ιδανικό της.

Η Saxon αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης Βρετανών, ιδίως γυναικών ηλικίας 20 και 30 ετών, που ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Τουρκία για αισθητικές επεμβάσεις. Η Τουρκία έχει γίνει κορυφαίος προορισμός για αυτές τις επεμβάσεις, λόγω του χαμηλότερου κόστους. Ενώ αυτό έχει προσελκύσει πολλούς που επιδιώκουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, έχει επίσης εγείρει σημαντικές ανησυχίες.

Οι ανησυχίες αυτές αναδείχθηκαν από μια πρόσφατη τραγωδία με την Kaydell Brown, μια 38χρονη μητέρα δύο παιδιών από το Sheffield, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια ενός πακέτου χειρουργικών επεμβάσεων «mummy MOT» αξίας 5.400 λιρών στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά τα περιστατικό αυτό, η τάση αναζήτησης αισθητικής χειρουργικής στο εξωτερικό συνεχίζει να αυξάνεται.