Ο CEO της Levi's αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν πλένει τα τζιν του στο πλυντήριο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο CEO της Levi's αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν πλένει τα τζιν του στο πλυντήριο (vid)
Η ιδέα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, το τζιν προσαρμόζεται στο σώμα του χρήστη, δημιουργώντας μια μοναδική και εξατομικευμένη εφαρμογή που μπορεί να χαθεί αν το τζιν πλένεται πολύ συχνά.

O CEO της Levi's Charles «Chip» Bergh προκάλεσε για άλλη μια φορά συζητήσεις με την αντισυμβατική του στάση σχετικά με το πλύσιμο των τζιν. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο CNBC, ο Bergh επανέλαβε τη μακροχρόνια πεποίθησή του ότι οι λάτρεις του denim θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα πλυντήρια για τα τζιν τους - μια άποψη που έχει κρατήσει και εφαρμόζει για πάνω από μια δεκαετία.

Ο Bergh, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εμβληματικής μάρκας από το 2011, εξομολογήθηκε ότι το αγαπημένο του ζευγάρι τζιν δεν έχει δει το εσωτερικό πλυντηρίου στα 10 χρόνια που το έχει στην κατοχή του.

«Ποτέ δεν είπα να μην πλένετε τα τζιν σας», δήλωσε ο Bergh κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά το denim τους, θα σας πουν να μην βάλετε ποτέ το denim σας στο πλυντήριο. Έτσι, αυτό κάνω κι εγώ».

Για τον Bergh και πολλούς λάτρεις του denim, τα πλυντήρια ρούχων είναι ο ένοχος όταν πρόκειται να καταστραφεί η μοναδική υφή και η εφαρμογή που κάνει τα τζιν αγαπητά σε τόσους πολλούς. Το ανακάτεμα και η ανάδευση σε έναν τυπικό κύκλο πλύσης μπορεί να διασπάσει τις ίνες και να ξεθωριάσει το χρώμα του denim, οδηγώντας σε ένα λιγότερο ανθεκτικό και αισθητικά ευχάριστο ρούχο.

Μοιράστηκε ότι αν το τζιν του γίνει ιδιαίτερα βρώμικο, επιλέγει μια λιγότερο συμβατική μέθοδο: το πλένει στο ντους ενώ το φοράει. Αυτή η τεχνική επιτρέπει έναν απαλό καθαρισμό χωρίς να υποβάλλει το ύφασμα στις σκληρές συνθήκες του πλυντηρίου.

Αν και η προσέγγιση του Bergh μπορεί να φαίνεται ακραία σε κάποιους, ευθυγραμμίζεται με μια αυξανόμενη τάση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι τα τζιν πρέπει να φοριούνται και όχι να πλένονται. Η ιδέα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, το τζιν προσαρμόζεται στο σώμα του χρήστη, δημιουργώντας μια μοναδική και εξατομικευμένη εφαρμογή που μπορεί να χαθεί αν το τζιν πλένεται πολύ συχνά.