Πέθανε ο Σφεν, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος: Ο σύντροφος του άρχισε να τραγουδάει μόλις είδε τη σορό του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πέθανε ο Σφεν, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος: Ο σύντροφος του άρχισε να τραγουδάει μόλις είδε τη σορό του (vid)
Πέθανε το έτερον ήμισυ του Μάτζικ, που μαζί αποτελούσαν το διάσημο ομόφυλο ζευγάρι.

Ο Σφεν, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος, απεβίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Σίδνεϊ, αφήνοντας πίσω του τον σύντροφό του, Μάτζικ.

Το ζευγάρι των πιγκουίνων είχε γίνει διεθνές σύμβολο της αγάπης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου το 2018, όταν το προσωπικό του ενυδρείου παρατήρησε τα δύο αρσενικά να χτίζουν μαζί μια φωλιά. Σε μια συγκινητική χειρονομία, το προσωπικό τους έδωσε ένα αυγό για επώαση, γεγονός που εδραίωσε τον δεσμό τους και τους έφερε ευρεία προσοχή.

Η σχέση μεταξύ του Σφεν και του Μάτζικ όχι μόνο κέρδισε την αγάπη όσων επισκέφθηκαν το ενυδρείο, αλλά ενέπνευσε επίσης ένα άρμα στη φημισμένη παρέλαση του Σίδνεϊ για το Gay and Lesbian Mardi Gras και εμφανίστηκε ακόμη και στη σειρά του Netflix «Atypical».

Ο Σφεν ήταν σχεδόν 12 ετών, κοντά στο μέσο όρο ζωής των πιγκουίνων Gentoo που είναι 12 με 13 χρόνια. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ενυδρείο, το προσωπικό μοιράστηκε τη θλίψη του για την απώλεια του Σφεν και περιέγραψε λεπτομερώς πώς βοήθησαν τον Μάτζικ να συμβιβαστεί με τον θάνατο του συντρόφου του. Έφεραν τον Μάτζικ να δει τη σορό του Σφεν, επιτρέποντάς του να καταλάβει ότι ο σύντροφός του δεν θα επέστρεφε στο σπίτι του. Μόλις είδε τον Σφεν, ο Μάτζικ άρχισε να τραγουδάει.

Οι πιγκουίνοι Gentoo είναι γνωστοί για τις χαρακτηριστικές φωνές τους, ενώ είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη φωνή του συντρόφου τους ανάμεσα σε πολλές άλλες στην αποικία τους.

«Αυτή η ιστορία αγάπης καθήλωσε τον κόσμο και ήταν τιμή μας να υποδεχόμαστε τους ντόπιους και διεθνείς θαυμαστές που ήρθαν να τους δουν», δήλωσε η Rachel Dilly, γενική διευθύντρια του ενυδρείου.