Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο λούνα παρκ

Επιμέλεια: Newsroom
Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο λούνα παρκ
Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στη Χαλκιδική.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέταση των στοιχείων τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όσο και για τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Πληροφορίες για την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του παιδιού, μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια Άννα Σταματιάδου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανέφερε, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν η αιτία του θανάτου, σύμφωνα με όσα είπε στη δημοσιογράφο του Star η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Προφανώς ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα κάκωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος, με χτύπημα δηλαδή στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

«Ήταν διαλυμένο το κρανίο του παιδιού», όπως είπαν άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Όσον αφορά τον έλεγχο στο λούνα παρκ, έχει μεταβεί πραγματογνώμονας ο οποίος έχει κάνει αυτοψία και περιμένουμε τη σχετική έκθεση, όπως και η εισαγγελέας. Πρέπει να διευκρινιστεί όχι μόνο αν ανέπτυσσε ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες αλλά και το βάρος που μπορούσαν αυτά τα καρεκλάκια να αντέξουν, καθώς ο Γιάννης δεν ήταν ένα μικρό παιδί, αλλά ένα αναπτυγμένο παλικάρι 19 ετών, όπως και ο 16χρονος αδελφός του Δημήτρης.