Εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς: Το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσεις

Επιμέλεια: Newsroom
Εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς: Το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσεις
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι αθάνατοι. Τώρα μια εταιρεία προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο, η Tomorrow Bio, προσφέρει μια φουτουριστική αλλά και αμφιλεγόμενη υπηρεσία: την κρυογενετική κατάψυξη ανθρώπινων σωμάτων με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αναβιώσουν στο μακρινό μέλλον.

Αυτή η διαδικασία υψηλής τεχνολογίας, ωστόσο, συνοδεύεται από μια σημαντική οικονομική δέσμευση. Η εταιρεία χρεώνει 222.603 δολάρια για τη συντήρηση ολόκληρου του σώματος, η οποία συνοδεύεται από μηνιαία συνδρομή μέλους 55 δολαρίων. Για όσους ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μόνο τον εγκέφαλό τους, το κόστος ανέρχεται σε 83.473 δολάρια.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Fernando Azevedo Pinheiro, ο οποίος είναι 40 ετών, η ασφαλής κρυοσυντήρηση και η ενδεχόμενη αναζωογόνηση πολύπλοκων οργανισμών μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της ζωής του. Ο Pinheiro, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του με την Daily Mail, πιστεύει ότι για πολλούς, ο φόβος του θανάτου είναι το κύριο κίνητρο για την επιλογή της κρυοσυντήρησης. Τους προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας και τη δυνατότητα να παρατείνουν τη ζωή τους πέρα από τα όρια των σημερινών βιολογικών περιορισμών.

Μέχρι στιγμής, η Tomorrow Bio ισχυρίζεται ότι έξι άτομα και πέντε κατοικίδια ζώα έχουν υποβληθεί στη διαδικασία κρυοσυντήρησης. Η εταιρεία έχει επίσης αναφέρει αυξανόμενο ενδιαφέρον, με 650 άτομα στη λίστα αναμονής της, με μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Pinheiro σημείωσε ότι κανένα από αυτά τα άτομα δεν αναμένει να πεθάνει σύντομα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η απόφαση για κρυοσυντήρηση λαμβάνεται πολύ πριν από οποιαδήποτε επικείμενη ανησυχία για την υγεία.

Η διαδικασία που εφαρμόζει η Tomorrow Bio είναι τόσο πρωτοποριακή όσο ακούγεται. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη στον κόσμο που παρέχει μια τέτοια υπηρεσία, γεγονός που τη διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους φορείς της κρυονικής βιομηχανίας.

Παρά τον σκεπτικισμό και τις ηθικές συζητήσεις γύρω από την κρυονική, η Tomorrow Bio αξιοποιεί μια βαθιά ανθρώπινη επιθυμία - την αναζήτηση της αθανασίας ή τουλάχιστον τη δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή.