Ιωάννινα: Η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για τις πλημμύρες

Επιμέλεια: Newsroom
Ιωάννινα: Η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για τις πλημμύρες
Η περιοχή των Ιωαννίνων παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έρευνα για τις πλημμύρες στα Ιωάννινα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Την περασμένη Κυριακή έπεσε δυνατή βροχή και χαλάζι, ενώ υπήρχαν ζημιές από τις πλημμύρες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ζήτησε από την Αστυνομία την έναρξη προκαταρκτικής έρευνες για να διαπιστωθεί τι έφταιξε και ποιες είναι οι πιθανές ευθύνες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε την Τετάρτη (21/8) το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Οι πολίτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο Θωμάς Μπέγκας στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε στους φορείς αλλά ούτε και στους πολίτες, ενώ αντίθετα την επόμενη μέρα ήχησε το 112.

Ο Θωμάς Μπέγκας είπε επίσης ότι ο μηχανισμός του δήμου Ιωαννιτών κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της κακοκαιρίας.