«Η Disney έχει επεξεργαστεί τις παλιές ταινίες»: Άναυδοι οι χρήστες του διαδικτύου με τις αλλαγές (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Η Disney έχει επεξεργαστεί τις παλιές ταινίες»: Άναυδοι οι χρήστες του διαδικτύου με τις αλλαγές (vid)
Η αποκάλυψη ότι ορισμένες σκηνές από αγαπημένες ταινίες έχουν τροποποιηθεί έχει αφήσει πολλούς να αμφισβητούν την ακεραιότητα αυτών των εμβληματικών έργων.

Οι θαυμαστές της Disney κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά την ανακάλυψη ότι μερικές από τις αγαπημένες τους κλασικές ταινίες έχουν υποστεί επεξεργασία, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η διαμάχη ξέσπασε όταν ένας χρήστης του Reddit, δημοσίευσε μια ανάρτηση ρωτώντας αν η Disney+ είχε επεξεργαστεί το «Lilo & Stitch», μια αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο χρήστης θυμήθηκε μια σκηνή από τα παιδικά του χρόνια, όπου η Lilo κρύβεται σε ένα στεγνωτήριο, μόνο για να την πιάσει η αδελφή της Nani. Βλέποντας όμως την ταινία στο Disney+, παρατήρησαν ότι η Lilo τώρα κρύβεται σε κάτι που μοιάζει με ντουλάπι με κουτί πίτσας αντί για αυτό. Αυτό προκάλεσε έναν καταιγισμό αντιδράσεων, με άλλους χρήστες να επιβεβαιώνουν την αλλαγή και να σημειώνουν ότι δεν ήταν αποκλειστικά για το Disney+.

Η συζήτηση σύντομα μεταφέρθηκε στο Χ, όπου ένας χρήστης μοιράστηκε μια σύγκριση δίπλα-δίπλα της αρχικής σκηνής και της επεξεργασμένης εκδοχής, προειδοποιώντας τους φίλους της Disney να «αρχίσουν να αγοράζουν τα παλιά CD πριν χαθούν». Η σύγκριση δείχνει ξεκάθαρα τη Lilo να βγαίνει από ένα κουτί πίτσας στην επεξεργασμένη εκδοχή, αντί για το στεγνωτήριο που απεικονίζεται στην αρχική ταινία.

Γιατί όμως η Disney έκανε αυτή την αλλαγή; Σύμφωνα με ορισμένους θαυμαστές, το μοντάζ έγινε από ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών. Η αρχική σκηνή θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπνεύσει τα παιδιά να κρυφτούν σε επικίνδυνα μέρη όπως πλυντήρια ή στεγνωτήρια, κάτι που έχει οδηγήσει τραγικά σε ατυχήματα στο παρελθόν. «Ήταν θέμα ασφάλειας», τόνισε ένας χρήστης του X, προσθέτοντας ότι η μικρή αλλαγή δεν αλλάζει ουσιαστικά την ιστορία.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι οι επεξεργασίες είναι ακίνδυνες. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η αλλοίωση αυτών των κλασικών ταινιών, ακόμη και για λόγους ασφαλείας, υπονομεύει την αυθεντικότητά τους και τη νοσταλγία που προκαλούν.

Η συζήτηση αναδεικνύει μια ευρύτερη ανησυχία μεταξύ των οπαδών σχετικά με τη διατήρηση του πρωτότυπου περιεχομένου σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν εύκολα να ενημερώνουν ή να τροποποιούν τα μέσα.