Το νέο ρούχο της Balenciaga που έχει εξοργίσει τους λάτρεις της μόδας: «1.200 ευρώ για αυτό;» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το νέο ρούχο της Balenciaga που έχει εξοργίσει τους λάτρεις της μόδας: «1.200 ευρώ για αυτό;» (vid)
Για ακόμα μια φορά, η Balenciaga βρίσκεται στο στόχαστρο για τις υπερβολικές τιμές στα ρούχα της και όχι μόνο.

Η Balenciaga προκάλεσε για άλλη μια φορά διαμάχη στον κόσμο της μόδας με το τελευταίο της δημιούργημα: ένα μπλουζάκι με πολλές στρώσεις που κοστίζει το απίστευτο ποσό των 1.200 ευρώ. Η δημιουργία της πολυτελούς μάρκας, η οποία περιλαμβάνει τρία tank tops ραμμένα μεταξύ τους, άφησε πολλούς λάτρεις της μόδας άναυδους, πυροδοτώντας μια έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το tank top, το οποίο διατίθεται στον ιστότοπο πολυτελών αγορών Net-a-Porter, περιγράφεται ως «στυλ από τις αρχές της δεκαετίας του '80», ένα νοσταλγικό νεύμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν τέτοιες πολυεπίπεδες εμφανίσεις ήταν στη μόδα. Ωστόσο, αυτό που έχει τραβήξει πραγματικά την προσοχή του κόσμου δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός, αλλά και η υπέρογκη τιμή που συνδέεται με αυτό που πολλοί θεωρούν ως ένα απλό και ξεπερασμένο στυλ.

Το ένδυμα αποτελείται από τρία διακριτά στρώματα: ένα λευκό tank top στο εξωτερικό, μια μακρύτερη τυρκουάζ εκδοχή με animal print από κάτω και ένα ροζ tank top με φιόγκο στο κάτω μέρος. Ενώ ο σχεδιασμός μπορεί να θυμίζει μόδα των αρχών της δεκαετίας του 2000, η τιμή του έχει προκαλέσει έντονη κριτική, ιδίως από τους millennials που θυμούνται παρόμοια στυλ να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Το ρούχο όπως ήταν φυσικό έγινε γρήγορα viral στο X αφού η Danielle Vermeer, ιδρύτρια μιας εφαρμογής μόδας, έγραψε στο Χ: «Η Balenciaga πουλάει ένα στρωτό δαντελένιο tank top αξίας 1.500 δολαρίων κατευθείαν από το 2003 Abercrombie & Fitch».

Αυτή η τελευταία κυκλοφορία της εταιρείας αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να αγοράσει μια δημιουργία της Balenciaga.