Νεαρός αθλητής MMA πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή στην προπόνηση: Είχε εθιστεί στα ενεργειακά ποτά

Επιμέλεια: Newsroom
Νεαρός αθλητής MMA πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή στην προπόνηση: Είχε εθιστεί στα ενεργειακά ποτά
Θλίψη έχει προκαλέσει ο πρόωρος θάνατος ενός 18χρονου από την Οκλαχόμα.

Σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, ο 18χρονος Zach Doran, ένας γυμνασμένος και υγιής μαθητής λυκείου από την Οκλαχόμα, απεβίωσε μετά από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης τον Μάρτιο. Ο νεαρός μαχητής ΜΜΑ, ο οποίος συμμετείχε συχνά σε προπονήσεις sparring, ήταν γνωστός για την αφοσίωσή του στη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η προπόνηση πήρε μια καταστροφική τροπή.

Ο Zach κατέρρευσε στο γυμναστήριο και παρά τις άμεσες προσπάθειες να τον επαναφέρουν, δεν μπόρεσε να σωθεί. Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, αλλά με τραγικό τρόπο απεβίωσε δέκα ημέρες αργότερα. Ο ξαφνικός χαμός ενός τόσο ζωντανού και υγιούς νεαρού άνδρα άφησε την κοινότητά του σε κατάσταση σοκ, αναζητώντας απαντήσεις.

Η φίλη του Zach, Libby Gilmore, μίλησε σε τοπικό μέσο και ανέφερε ότι ο εθισμός του νεαρού στα ενεργειακά ποτά μπορεί να ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο του. Σύμφωνα με την κοπέλα, ο Zach είχε αναπτύξει τη συνήθεια να καταναλώνει τόσο συμπληρώματα πριν από την προπόνηση -διεγερτικές σκόνες που συχνά αναμειγνύονται με νερό για μια ενεργειακή ώθηση- όσο και ενεργειακά ποτά πριν πάει στο γυμναστήριο.

Σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook τον Ιούνιο, η Gilmore εξέφρασε τη δυσπιστία και τη θλίψη της, δηλώνοντας: «[Ήταν] το πιο υγιές άτομο που γνώρισα στη ζωή μου». Και πρόσθεσε: «Επειδή ήταν τόσο υγιής και γυμνασμένος, δεν το σκέφτηκα ποτέ ιδιαίτερα. Αν και γνωρίζοντας τους κινδύνους των ενεργειακών ποτών και το πώς μπορούν να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ο Zach θα έχανε τη ζωή τους εξαιτίας των ενεργειακών ποτών».

Τα ενεργειακά ποτά καταναλώνονται συνήθως για τις διεγερτικές τους επιδράσεις, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την καφεΐνη, τη ζάχαρη και άλλα συστατικά όπως η ταυρίνη.