Καναδή ταξιδιωτική vlogger κατακεραυνώνει την Μύκονο: «Αν ήμουν Ελληνίδα δεν θα μου ζητούσαν αυτά, δεν θα ξαναπάω» (vid)

Newsroom
Καναδή ταξιδιωτική vlogger κατακεραυνώνει την Μύκονο: «Αν ήμουν Ελληνίδα δεν θα μου ζητούσαν αυτά, δεν θα ξαναπάω» (vid)
Μια Καναδή travell blogger απογοητεύτηκε με όσα έζησε στη Μύκονο και ορκίζεται να μην ξαναπάει στο «νησί των ανέμων»

«Η Μύκονος, πιστεύω ότι έχει ένα πρόβλημα». Έτσι λέει η 63χρονη ταξιδιώτισσα, συγγραφέας και vlogger Christina Ford (@insearchofmrdarcy και A-Broad in London.com), μετά από εμπειρίες στο ελληνικό νησί που την έκαναν να μη θέλει να ξαναπατήσει το πόδι της εκεί.

Μία από αυτές ήταν ο εξωφρενικός λογαριασμός ξενοδοχείου, με το προσωπικό να την πιέζει να πληρώσει επιπλέον φιλοδωρήματα...

Η Christina, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, αφηγείται την ιστορία σε ένα viral βίντεο στο TikTok, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι τρελό. Μύκονος, δεν ξέρω τι στο διάολο σου συμβαίνει».

Η Καναδή περιγράφει πώς έλαβε τον λογαριασμό του ξενοδοχείου της όταν έκανε check out και περιλάμβανε το κόστος του ξενοδοχείου, φόρους επιπλέον, κρατικούς φόρους, την τιμή για το φαγητό που είχε παραγγείλει στην πισίνα και ένα φιλοδώρημα για αυτό.

«Βάζω την πιστωτική μου κάρτα και με περιμένουν, δύο άνθρωποι στέκονται από πάνω μου. Λέω, “Τι είναι αυτό;” Μου λένε, “Α, είναι για να αφήσεις φιλοδώρημα”», συνεχίζει.

1

«Αυτή η κουλτούρα γύρω από τα φιλοδωρήματα έχει ξεφύγει. Έχει ζητηθεί ποτέ από κάποιον να αφήσει φιλοδώρημα για το κόστος του δωματίου του και έπιπλεον φιλοδωρήματα από αυτά που έχει ήδη δώσει; Τα έχετε χαμένα στη Μύκονο, προσθέτει.

Η ταξιδιώτισσα λέει στη MailOnline ότι έμεινε στο ξενοδοχείο για τρεις νύχτες, με τιμή δωματίου περίπου 700 ευρώ. Αν και της άρεσε πολύ το ξενοδοχείο, λέει ότι έμεινε «απίστευτα σοκαρισμένη» από το αίτημα για φιλοδώρημα και δεν το πλήρωσε.

Η Καναδή λέει: «Σε όλα τα χρόνια που ταξιδεύω, δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύω επίσης ότι αν ήμουν Ελληνίδα και όχι Καναδή δεν θα μου ζητούσαν φιλοδώρημα.

Ως πρώην σερβιτόρα, η Χριστίνα λέει στη MailOnline ότι είναι «γενναιόδωρη στο φιλοδώρημα, αν η εξυπηρέτηση είναι καλή», αλλά «πραγματικά τρελάθηκε με το τεράστιο ποσό που προστέθηκε στο λογαριασμό της».

Ο εφιάλτης της στη Μύκονο δεν τελείωσε εκεί. Σε ένα άλλο βίντεο στο TikTok, η Χριστίνα προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να αποφύγουν το ελληνικό νησί λόγω των αρνητικών εμπειριών που είχε σε διάφορα μπαρ.

Στο βίντεο λέει ότι προσπάθησε να πάρει ένα ποτό σε ένα μπαρ για να παρακολουθήσει το ηλιοβασίλεμα. Η Christina λέει ότι το πρώτο μπαρ που επισκέφθηκε ήταν περίπου «κατά το ένα τρίτο γεμάτο» με «πολλές άδειες θέσεις», αλλά το προσωπικό της είπε ότι υπήρχε ελάχιστη παραγγελία 100 ευρώ.

Σε ένα δεύτερο μπαρ, το οποίο ήταν σχεδόν «εντελώς άδειο», της είπαν ότι χρειαζόταν κράτηση και την ρώτησαν αν ήταν μόνη της πριν την διώξουν.

Στο βίντεο, η Χριστίνα περιγράφει την εμπειρία ως «διάκριση» και λέει ότι μπόρεσε να βρει τραπέζι μόνο στο τέταρτο μέρος που δοκίμασε.

«Η Μύκονος, στην προφανή απελπισία της να βγάλει λεφτά, κάνει διακρίσεις, πιστεύω, σε βάρος των σόλο ταξιδιωτών. Δεν ήταν πρόθυμοι να βάλουν ένα άτομο σε τραπέζι για δύο, ακόμη και αν το μέρος ήταν άδειο».