Η Meta ακυρώνει τα πλάνα της για ανταγωνιστή του Apple Vision Pro

Η Meta ακυρώνει τα πλάνα της για ανταγωνιστή του Apple Vision Pro
Τέλος για το Meta extended reality headset που θα ήταν αντίπαλος του Apple Vision Pro

Η όχι και τόσο καλή εμπορική πορεία του Apple Vision Pro φαίνεται πως «παγώνει» και τα πλάνα της Meta για το ανταγωνιστικό προϊόν που ετοίμαζε.

Οι φήμες μιλούσαν για μία συσκευή με την κωδική ονομασία La Jolla, η οποία έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται από τον Νοέμβριο και θα έβγαινε στην κυκλοφορία κάποια στιγμή μέσα στο 2027.

Η ακύρωση του project έχει να κάνει, όπως φαίνεται, και με τα κόστη των MicroOLED οθονών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ακριβές και δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Meta να κρατήσει το κόστους του προϊόντος κάτω από τα 1000 δολάρια.

Ο CTO της Meta, Andrew Bosworth, δήλωσε πως «έχουμε αρκετά πρωτότυπα μοντέλα σε φάση ανάπτυξης. Δεν βγαίνουν όλα στην παραγωγή. Μπορεί να προχωρήσουμε με κάποια και να αφήσουμε κάποια άλλα. Τέτοιες αποφάσεις παίρνονται συνεχώς και οι ιστορίες σχετικά με κάτι πολύ συγκεκριμένο, ίσως να μην δίνουν τη σωστή πλήρη εικόνα».

Αν και το ακριβό αυτό προϊόν ακυρώθηκε, δεν ισχύει το ίδιο για το πιο φθηνό Quest που ετοιμάζεται με την κωδική ονομασία Ventura και αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από τα τέλη του 2024.

Η Meta ετοιμάζεται παράλληλα να δείξει και τα πρώτα της AR γυαλιά τον επόμενο μήνα, ενώ το Quest 4 υπολογίζεται πως θα κυκλοφορήσει το 2026.