Μεξικό: 22χρονη έχασε τη ζωή της ενώ έκανε squat στο γυμναστήριο

Επιμέλεια: Newsroom
Μεξικό: 22χρονη έχασε τη ζωή της ενώ έκανε squat στο γυμναστήριο
Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία του να γνωρίζει κανείς τα σωματικά του όρια και να κατανοεί τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία του όταν επιδίδεται σε έντονες σωματικές δραστηριότητες.

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Torreón της Coahuila του Μεξικού, όταν μια 22χρονη γυναίκα, η Ariatna Lizeth Mata Esparza, κατέρρευσε ξαφνικά και πέθανε ενώ έκανε squats στο γυμναστήριο.

Οι τραυματιοφορείς κλήθηκαν αμέσως στο σημείο, αλλά κατά την άφιξή τους διαπίστωσαν ότι η Ariatna δεν ανταποκρίνονταν. Παρά τις προσπάθειές τους, η 22χρονη δεν κέρδισε τη μάχη με τη ζωή. Η είδηση άφησε την τοπική κοινωνία σε σοκ και πένθος για τον ξαφνικό χαμό μιας δυναμικής νεαρής γυναίκας που εργαζόταν ως νηπιαγωγός και περίμενε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα μιας εξέτασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα επαγγελματική ευκαιρία.

Οι ιατρικές εκθέσεις αποκάλυψαν ότι ο θάνατος της Ariatna προκλήθηκε από ανοξαιμία, η οποία αναφέρεται στην έλλειψη οξυγόνου στο αίμα. Την κατάσταση αυτή ακολούθησε οξεία, μη τραυματική εγκεφαλική αιμορραγία - ουσιαστικά αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η θρομβοεμβολή μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως χειρουργική επέμβαση, τραυματισμό, φλεγμονή ή λοίμωξη, και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Στην περίπτωση της Ariatna, οι ειδικοί ανέφεραν ότι η κατάστασή της θα μπορούσε να έχει επιδεινωθεί από τη σωματική άσκηση, γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή σχέση μεταξύ του μεγάλου βάρους και της ξαφνικής κατάρρευσής της. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία οριστική σύνδεση.

Το θέαμα της κατάρρευσης της Ariatna άφησε άλλους ασκούμενους του γυμναστηρίου τρομοκρατημένους και βαθιά συγκλονισμένους. Αυτό που ξεκίνησε ως μια κανονική μέρα στο γυμναστήριο μετατράπηκε σε μια τραγική σκηνή, καθώς είδαν την πτώση της.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία του να γνωρίζει κανείς τα σωματικά του όρια και να κατανοεί τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία του όταν επιδίδεται σε έντονες σωματικές δραστηριότητες, ειδικά σε χώρους όπως τα γυμναστήρια όπου η έντονη άσκηση είναι συνηθισμένη.