Απρόσεκτος 4χρονος πήγε σε μουσείο και έσπασε κατά λάθος πιθάρι από την Εποχής του Χαλκού: Ήταν άθικτο για 3.500 χρόνια!

Επιμέλεια: Newsroom
Απρόσεκτος 4χρονος πήγε σε μουσείο και έσπασε κατά λάθος πιθάρι από την Εποχής του Χαλκού: Ήταν άθικτο για 3.500 χρόνια!
Ένα 4χρονο αγόρι έσπασε κατά λάθος ένα βάζο της Εποχής του Χαλκού σε ένα αρχαιολογικό μουσείο στη Χάιφα του Ισραήλ.

Αναστάτωση προκλήθηκε σε μουσείο του Ισραήλ, όταν ένα 4χρονο αγόρι έριξε κατά λάθος ένα πιθάρι της Εποχής του Χαλκού.

Το πιθάρι, που πιστεύεται ότι χρονολογείται μεταξύ 2.200 και 1.500 π.Χ., φυλασσόταν σε ένα ανοιχτό χώρο κοντά στην είσοδο του Μουσείου Χεχτ στη Χάιφα. Οι υπεύθυνοι του μουσείου θεωρούσαν ότι υπάρχει μια «ιδιαίτερη γοητεία» στο να παρουσιάζονται τα αρχαιολογικά ευρήματα «χωρίς εμπόδια» όπως τα γυάλινα προστατευτικά.

1

Το απρόσεκτο αγόρι επισκέφθηκε το συγκεκριμένο μουσείο με την οικογένειά του την Παρασκευή (23/08), και «τράβηξε ελαφρά το βάζο» επειδή ήταν «περίεργο για το τι υπήρχε μέσα» - διαλύοντας το, δήλωσε ο πατέρας του, Άλεξ, στο BBC.

Ο πατέρας του μικρού δήλωσε ότι «έπαθε σοκ» όταν είδε τον γιο του δίπλα στα θρυμματισμένα κομμάτια, αλλά θεώρησε ότι «δεν το έκανε το παιδί μου».

Ωστόσο, ένας φύλακας είδε τις κάμερες ασφαλείας και ενημέρωσε τον πάτερα για το τι είχε συμβεί.

2

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μουσείο Hecht έδειξε τρομερή κατανόηση για το ατύχημα - και μάλιστα κάλεσε το παιδί και την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εκθεματικά αντικείμενα καταστρέφονται σκόπιμα και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της αστυνομίας. Αυτή δεν ήταν μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε στο BBC ο Lihi Laszlo από το μουσείο